Masterclass Annie Jones, 21 november

‘Yoga heeft een mystieke achtergrond en komt voort uit een traditie van verhalen en legendes’
 
Magie, Mysterie & de energie van de Godin in de traditie van het Hindoeisme
 
‘Yoga heeft een mystieke achtergrond en komt voort uit een traditie van verhalen en legendes’, zegt Annie Jones. ‘Op 21 november zal ik meer vertellen over de magie en het mysterie rondom yoga. Daar zijn de energieën van de godinnen een zeer belangrijk onderdeel van.’
 
De godin Tulsi is voor veel docenten onbekend. Waarom heb je gekozen hier aandacht aan te geven?
Tulsi is verbonden met gezondheid en alles wat daarmee te maken heeft. En gezondheid ligt me zeer aan het hart. In India wordt Tulsi vertegenwoordigd door een plant - tulasi- die nauw verwant is aan onze basilicum plant en is ze met name ondersteunend voor het ademhalingssysteem. In deze masterclass werken we met een sequentie  waar de 5 prana’s aan bod komen. De nadruk ligt dan op de manier waarop we de grootste hoeveelheid prana kunnen opnemen. Overigens zijn voeding en licht ook manieren waarop we met Tulsi zullen gaan werken. 
 
En wat kunnen we verwachten rondom de godin Saraswati?
Saraswati heeft, zoals velen van jullie waarschijnlijk weten, te maken met de energie van zingen, kennis & wijsheid  en leren. De sequentie rondom de godin Saraswati is gericht op het kalmeren van emoties en zorgt voorr een alerte geest. Immers, een kalme, heldere geest geeft ons onderscheidingsvermogen de juiste informatie om de keuzes te maken die leiden tot een gelukkige, vervullende en evenwichtige manier van leven. 
 
Wat hoop je dat de docenten vooral leren tijdens deze masterclass?
Mijn wens is dat de yogadocenten de magie en het mysterie rondom yoga verder leren toe te passen in hun eigen beoefening om zo tot een dieper begrip te komen van de menselijke psyche. 
 
Veel mensen kennen je van de Dru Online studio. Waar zit je passie nog meer? 
Naast yoga is voeding en gezondheid ook zeer belangrijk voor mij. Dat pas ik toe als ayurvedisch consultant en voedingsdeskundige. Ook gebruik ik bloed analyse om meer over iemands gezondheid te kunnen zeggen. Deze kennis en ervaring zijn nodig om een ‘ op maat gesneden’ gezondheids- en welzijnsprogramma te maken dat erop gericht is om de vijf kosha's te voeden. 
 
Over Annie
Annie Jones is mede oprichter van Dru (UK) en auteur van meerdere cd's, video's en boeken waaronder ‘Dru Yoga: Stilte in beweging’. Annie is de directeur van de Dru Online Studio. Daarnaast is ze ayurvedisch consultant, voedingsdeskundige en Dru Yoga specialist. 
 
                                                                           
“My aim in looking at health is to provide you with a status quo from which you can pray, play and enjoy life at every level. A healthy body means your own personal spiritual practice can go deeper and deeper.” Annie Jones