Kalender Dru Professioneel Netwerk 2016 vanaf mei

Activiteiten met een * zijn ook voor niet DPN leden.
Inschrijven voor één van deze activiteiten kan via de webshop. Je kunt voor een masterclass boeken nadat je bent ingelogd.
Wil je nog weten hoe het zit met het sterrensysteem, klik dan hier.
 
Activiteiten speciaal voor leden van het Dru Professioneel Netwerk (DPN)
 
28 mei – Doorwerth - Yoga
Masterclass Sylvia Barrington en Erik van Velzen – Yoga, prana en gezondheid
De masterclass ‘Yoga, prana en gezondheid’ is een verkenning van het pranamaya kosha en de rol die dit deel van ons bewustzijn speelt in ons gevoel van welzijn en onze gezondheid. We denken dat we ziek worden wanneer ons lichaam dat begint aan te geven. Maar eigenlijk klopt dat niet helemaal. Ziekte bouwt zich langzaam in ons op en manifesteert zich op verschillende lagen van bewustzijn. Pas daarna gaan we er op lichamelijk niveau iets van merken.
 
Onderdelen van deze masterclass
 
De relatie tussen het lichaam (annamaya kosha) en pranamaya kosha.
Behalve je ademhaling spelen de spieren een belangrijke schakel tussen het grofstoffelijke lichaam en het pranamaya kosha. Je leert in deze masterclass meer over de manier waarop je je spieren kunt bewegen om prana door je lichaam te laten stromen. Deze kennis is direct toe te passen bij alle yoga beoefening. Je kunt lesgeven in een asana of energy block release reeks en door deze spierbeweging een sterke nadruk leggen op pranamaya kosha.
 
Gezondheid en prana
Een onvolledige of geblokkeerde pranastroom in het lichaam kan je gezondheid onder druk zetten. Het omgekeerde is ook waar: als je ervoor zorgt dat prana stroomt door alle delen van het lichaam, ben je ervan verzekerd dat je beschikt over energie en is je gezondheid meteen sterk verbeterd. We gaan in de masterclass asana’s zodanig aanpassen, dat prana optimaal door het lichaam kan stromen. Daarbij ga je ook ontdekken dat ieder lichaam anders is en je veranderingen in alignment moet aanbrengen om prana te stimuleren. Een ander onderdeel op dit gebied is de diepe ontspanning. Je voert de diepe ontspanning uit als een therapeutische oefening, waarbij vanzelf nadruk komt te liggen op prana. 
 
Prana vayu
De vijf belangrijke prana vayu’s worden in de Dru meditatie opleiding gebruikt als voorbereiding voor meditatie. In deze masterclass gaan we toelichten wat de rol van de prana vayu’s is bij yoga beoefening. Je krijgt een nieuw theoretisch en praktisch inzicht in de prana vayu’s en in prana kriya. Daarmee wordt het ook gemakkelijker om yoga-  en meditatielessen te geven met een grotere nadruk op de pranamaya kosha.
 
Na deze masterclass volgen in 2017 drie yogadagen waarin we de relatie tussen yoga, gezondheid en de kosha’s uitgebreider gaan toelichten. 
 
Sylvia Barrington is senior docent op de Dru Yoga docentenopleiding in Groot Brittannië en geeft onder andere les op de Dru Yoga Therapy course. Daar leert ze je hoe je yoga kunt gebruiken als therapeutisch instrument voor mensen die hun gezondheid willen optimaliseren.
Erik van Velzen is senior docent op de Dru Yoga docentenopleiding in Nederland. Hij heeft een passie voor het integreren van de kosha’s in Dru Yoga beoefening. 
 
Om te boeken, ga naar de webshop. Nadat je bent ingelogd zijn de masterclasses zichtbaar en kun je boeken.
 
24 september - Doorwerth - Yoga
Masterclass Padma MacIntyre - Yoga
Padma is senior docent op de Dru Yoga docenten opleiding en heeft les gegeven in vele delen van de wereld, waaronder in Nederland. Ze is een expert in zwangerschapsyoga training en heeft ook in Nederland gedoceerd op de  Dru zwangerschapsyoga nascholingscursus. Ook heeft ze in Nederland les gegeven bij de Zorg voor de rug cursus. Haar expertise in yoga geeft voor alle docenten een verrijking en verdieping. Padma is daarnaast ook een ervaren shiatsu therapeut.
 
Om te boeken, ga naar de webshop. Nadat je bent ingelogd zijn de masterclasses zichtbaar en kun je boeken.
 
19 november – Doorwerth - 
Masterclass met Louise Rowan en/of Anita Goswami 
Nadere informatie volgt.
 
Om te boeken, ga naar de webshop. Nadat je bent ingelogd zijn de masterclasses zichtbaar en kun je boeken.
 
 
Activiteiten die ook toegankelijk zijn voor niet DPN leden
 
19-21 augustus* - Dru Centre Arnhem
Summerschool
We organiseren deze summerschool voor studenten die de Dru Yoga opleiding volgen en voor gediplomeerde docenten. 
We nodigen je van harte uit voor drie dagen lang Dru Yoga in augustus! Deze summerschool is speciaal ontwikkeld om Dru Yoga reeksen en asana’s opnieuw te oefenen en te genieten van rust en tijd voor jezelf. In een gezellige atmosfeer leer je hoe je je beoefening kunt verdiepen en de Dru ervaring op je leerlingen over kunt brengen met yoga en meditatie op elk niveau. Natuurlijk is er zeker ook tijd om je te ontspannen.

We organiseren deze summerschool voor studenten die de Dru Yoga opleiding volgen en voor gediplomeerde docenten. We gaan het programma mede afstemmen op de onderdelen die jouw interesse hebben. 

Voor meer informatie en om te boeken klik hier.
 
6 mei, 3 juni, 1 juli* - Dru Centre Arnhem
Bhagavad Gita avond
We organiseren iedere maand een (vrijdag-) avond over de Bhagavad Gita. Op de bijeenkomsten verdiepen we thema’s en lessen uit dit wijsheidsboek die je praktisch kunt toepassen en die je leven glans geven. In principe komt per avond 1 hoofdstuk van dit meesterwerk aan de orde; inhouden en thema’s worden behandeld onder andere aan de hand van filmfragmenten, verhalen en yoga- of meditatieoefeningen. De avonden kunnen los van elkaar worden gevolgd; je hoeft ze niet allemaal te volgen om toch een goed begrip te krijgen van de universele thema’s.
 
Voor meer informatie en om te boeken voor klik op: 6 mei, 3 juni en 1 juli.
 
6 mei, 10 juni, 1 juli* - Dru Centre Den Haag
Bagavad Gita Avond
We organiseren iedere maand een (vrijdag-) avond over de Bhagavad Gita. Op de bijeenkomsten verdiepen we thema’s en lessen uit dit wijsheidsboek die je praktisch kunt toepassen en die je leven glans geven. In principe komt per avond 1 hoofdstuk van dit meesterwerk aan de orde; inhouden en thema’s worden behandeld onder andere aan de hand van filmfragmenten, verhalen en yoga- of meditatieoefeningen. De avonden kunnen los van elkaar worden gevolgd; je hoeft ze niet allemaal te volgen om toch een goed begrip te krijgen van de universele thema’s.
 
Voor meer informatie en om te boeken klik op: 6 mei, 10 juni en 1 juli.
 
13 mei, 10 juni, 8 juli en 19 augustus* - Dru Centre Arnhem - 19:30-21:30
Mantra avond
De essentie van mantra zingen: het bevrijdt je van je denken waarmee je uitkomt in je hart, in het nu. Het verbindt je niet alleen met jezelf, maar ook met de mensen om je heen en daarmee is het een krachtige manier om positieve energie te bundelen. Je hoeft niet te kunnen zingen, je doet mee op je eigen wijze en alleen luisteren mag ook. Iedereen is dus van harte welkom.
 
Voor meer informatie en boeken klik op: 13 mei, 10 juni, 8 juli en 19 augustus.
 
13 mei* - Dru Centre den Haag - 19:30-21:00
Het Pad van Yoga
De essentie van de eeuwenoude yogafilosofie is 200 jaar voor Chr. door de Indiase filosoof en geleerde Patanjali op schrift gezet. Deze worden de Yogasutra’s van Patanjali genoemd en behoren tot op de dag van vandaag tot één van de meest belangrijke teksten over de yoga filosofie.
Deze lessen vinden 1x per maand plaats. We gaan stap voor stap de Yoga sutra’s ontdekken onder andere door praktische toepassing van Dru yoga en meditatie. 
En dan start de yoga! Met de sutra richtlijnen op zak ga je zelf ontdekken hoe het werkt. Het draait om jouw inzichten, jouw levensdoel! In je ervaring ontstaat een connectie tussen je lichaam, mind en hart, weten en voelen. Dit brengt je in lijn met je Zelf, in eenheid, in yoga!
De lessen worden gegeven door Sharon Beck, yoga- en meditatiedocent en verbonden aan de Dru Yoga docentenopleiding.
 
Voor meer informatie klik hier.