Masterclass 19 november Anita Goswami en Erik van Velzen

Het lichaam is voortdurend bezig zich te herstellen. Hoe werkt dit proces? Wat kunnen we doen om het helende vermogen van ons lichaam te ondersteunen? Dat zijn de centrale vragen van de masterclass.
 
We bespreken dit onderwerp door op drie therapeutische yogavormen uitgebreider in te gaan
 
Restorative yoga. Sommige passieve yoga oefeningen blijken zeer geschikt te zijn om je lichaam in balans te brengen. Er is sprake van minimale beweging. Verder zorg je voor aanpassingen die uniek zijn voor iedere leerling, tot het niveau dat een diepe ontspanningsrespons op gang kan komen. 
 
Yoga nidra. Gebrek aan balans wordt mede veroorzaakt door diepere emotionele patronen. In yoga nidra worden aanpassingen aangebracht in deze laag van ons bewustzijn (manomaya kosha), zodat het lichaam zich beter kan herstellen. We geven je theoretische informatie en praktische principes over dit onderwerp.
 
Prana kriya. De vijf prana vayu’s spelen een centrale rol in onze gezondheid. In de masterclass in mei deden we ervaring op in de rol van de prana vayu’s in asana. Nu gaan we een speciale bewegingsreeks oefenen die gebruikt wordt om de prana vayu’s te beïnvloeden. Ook rond dit thema geven we je achtergrond informatie.  
 
Ben je van plan om naar deze masterclass te komen, neem dan indien mogelijk graag stevige dekens en kussens mee.