SOMA – de therapeutische en mystieke aspecten van de maan

Soma is een sleutelbegrip in de oude tradities van India. Het staat voor alles wat mooi, vriendelijk en weldadig is. Soma is de maan, maar ook de onsterfelijkheidsnektar die in onszelf verborgen ligt. Het is verbonden met het waterelement, de hormoonbalans en ons emotionele welzijn. 
 
In de masterclass van 1 april verplaatsen we ons in de wereld van de oude rishi’s. We gebruiken de Chandra Namaskar als voertuig om Soma op elk kosha-niveau voelbaar te maken:
- Annamaya – door de psoas major (spier van de ziel) in balans te brengen
- Pranamaya – door het middenrif en de Prana Vayus te activeren
- Manomaya – door de chakra’s te harmoniseren met bija mantra’s
- Vijnanamaya – door het gebruik van een sankalpa (krachtige affirmatie)
- Anandamaya – door momenten van diepe innerlijke stilte te ervaren
 
De Chandra Bhedana Pranayama, een speciale Soma Nidra (ontspanning) en de Kechari Mudra vormen de basis om Soma als een diep geluksgevoel te ervaren.
 
Nanna Coppens is sinds 1989 met Dru verbonden en geeft leiding aan verschillende Dru Yoga en Meditatie opleidingen in Engeland en Wales. Ze is tevens docent op de Dru Yoga Therapie opleiding in Wales. Nanna heeft een grote liefde voor de oude Vedische kennis en weet alle aspecten van de yogafilosofie op een praktische manier tot leven te brengen.
 
Jolanda is coordinator van de Dru Yoga opleidingen in Nederland, waaraan ze ook als hoofddocent verbonden is. Ze geeft leiding aan de Dru Sound cursussen in Nederland en Wales. Vanuit haar jarenlange ervaring met zang en stemvorming heeft ze haar eigen therapeutische pranayama methode ontwikkeld.