De mantra ‘AUM’

In de masterclass gaan we aan de slag met de klank ‘AUM’.

Aum heeft duizenden betekenissen. Het is de ‘zaadklank’ van het universum. ‘A’ is de scheppende kracht, ‘U’ is de kracht die in stand houdt en ‘M’ is de vernietigende kracht.
Wanneer we de zaadklank van het universum reciteren kom je in evenwicht met het universum en laat je los wat niet meer werkt in je lichaam, geest en intellect.

Alle 50 lettergrepen van het Sanskriet alfabet zijn aanwezig in onze chakra’s. Wanneer we een mantra uitspreken, zorgt de trilling meteen voor een effect in je lichaam. En Aum is een van de meest krachtige en meest geaccepteerde mantra’s. Het is een ‘neutrale’ mantra. Wat ‘Aum’ is voor het hindoeïsme, is ‘Amen’ voor het christendom en ‘Amin’ voor de moslim traditie.
De klank Aum resoneert in drie centra in ons lichaam. In ajna (centrum van gedachtes), in je hart (centrum van mededogen) en in manipura (centrum van actie). Wanneer die met elkaar in balans zijn, kan ‘flow’ ontstaan. Je komt dan in evenwicht. Zowel je emoties als je gedachten komen in balans en dit heeft meteen een positief effect op je acties.