Nieuwe sequentie: Cirkels van leven

Anita Goswami legt uit waarom het zo belangrijk is om te kijken naar je patronen en de ritmes in je leven te waarderen.

‘We leven in ritmes. Denk aan het ritme van de dag en aan de seizoenen. Deze kringlopen zijn een onderdeel van het leven. Kosmisch gezien onderscheiden we de cyclus van onderhoudende krachten, scheppende krachten en afbrekende krachten. De sequentie ‘Cirkels van leven’ helpt om in alignment te komen met de energie die op dat moment aanwezig is in jezelf. Wanneer we vast komen te zitten in een cyclus, blijven we in rondjes draaien. Het is belangrijk om dan uit die spiraal te kunnen komen. Deze reeks helpt je door op het kruispunt een moment van rust te nemen en een andere keuze te maken. Dit kruispunt noem ik het ‘Dru punt’. Dan stop je met rondjes draaien en stap je over naar een hogere spiraal. ‘

Gewoonten
‘Er is niets mis met gewoonten, zolang ze je maar ondersteunen. We zijn continue aan het veranderen, onze cycli wijzigen. Dat bekent dat patronen ook zullen veranderen. Wat 5 jaar geleden voor je werkte hoeft dat nu niet meer te doen. Het is belangrijk om mee te blijven groeien, mee te bewegen. Daarmee blijf je in alignment, zowel met je omgeving als met jezelf.
Alignment is niet alleen de interne alignment van lichaam, geest en intellect. Voor mij is het ook de verbinding met de kosmische krachten van de aarde en de natuur om je heen. En je komt in alignment door te bewegen en je hart te openen. Dat is precies de reden waarom Dru yoga zo’n krachtige yogastijl is!’

Gegrond zijn
‘Als je gegrond bent, ben je in staat om de boodschap van de aarde te horen, je verbonden te voelen. Zodat je weet wat je volgende stap is, wat je te doen hebt. Die verbinding noem ik ‘flow’ en leidt ertoe dat je kunt luisteren naar de energie in jezelf.
Je doet dit al voortdurend maar de bewegingen in deze reeks helpen extra om deze verbinding weer tot stand te brengen.’

Nieuw
Docenten zijn altijd op zoek naar nieuwe bewegingen waarmee ze hun leerlingen verder kunnen helpen. Anita wil graag aan die behoefte voldoen. Maar ze wil nog liever leraren helpen om bekende principes beter te leren toepassen: ‘Het gaat mij erom dat je oefeningen zo kunt uitvoeren dat energie in jezelf ook echt ‘ontvlamt’. Ook heb je er baat bij meer tijd te nemen voor je eigen beoefening (je sadhana). Overigens is deze masterclass ook een manier om jezelf te ontwikkelen en aan jezelf te geven. Je kunt niet aan anderen geven als je niet eerst aan jezelf geeft’.