Ochtendritueel met water en citroen

 
Wil je een frisse gezonde start?
Begin de dag dan met een glas lauwwarm water met wat citroen(sap). Volgens de Ayurveda is dit een goede gewoonte om je weerstand op te bouwen. Het is belangrijk dat je niet een halve citroen boven je glas uitknijpt. Je denkt misschien gezond bezig te zijn maar het maakt je lichaam zuur in plaats van alkalisch. 10 Druppels is echt genoeg, je kunt ook gewoon een schijfje citroen in je water doen en even laten intrekken.
 
Het belangrijkste is de reinigende werking, het verwijdert namelijk gifstoffen uit je lichaam. Ook zorgt het voor het loskomen en wegvloeien van afvalstoffen uit het spijsverteringskanaal en het reinigen van de dikke darm. Het verbetert je spijsvertering en kan nuttig zijn bij verstopping, het ondersteunt je lever en geeft je immuunsysteem een oppepper doordat citroensap rijk is aan vitamine C. Vitamine C bestrijdt griep en verkoudheden en zorgt voor een verbeterde opname van ijzer.
En wist je dat citroenen vol zitten met antioxidanten die schade door vrije radicalen voorkomen? Deze vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor vroegtijdige huidveroudering. Vitamine C zorgt voor een gezonde jonge huid. Geniet van je nieuwe ochtendritueel!