Herfstige pompoensoep

Met deze supergezonde, aardende soep laat jij je deze herfst niet wegblazen.

Dit heb je nodig voor 6 kommen, de volgende dag smaakt hij nog lekkerder!

-1 ui
-2 teentjes knoflook
(als je bovenstaande niet wilt, kun je ervoor kiezen om asafoetida te gebruiken)
-1 pompoen in grove stukken
-1 zoete aardappel in grove stukken
-een duimpje gember
-1 eetlepel paprikapoeder
-1 eetlepel kurkuma
-1 liter tuinkruiden of groentebouillon
-400 milliliter kokosmelk
-koriander, bewaar een beetje om te garneren
-peper en zout om op smaak te brengen

Bereidingswijze:
-Verhit een beetje olie of ghee in een pan. Voeg er uien en knoflook bij en fruit ze aan.
-Voeg de pompoen, zoete aardappel en alle specerijen toe behalve de koriander. Roer en bak 5 minuutjes mee.
-Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen terwijl jij even Dru Yoga kunt doen!
-Pureer de soep, schenk de kokosmelk erdoor, breng op smaak en garneer – eventueel- met wat koriander.

Eet smakelijk!