Dru Meditatie – stress verminderen na Dru Yoga

Saturday, 4 May, 2013

Dru Meditatie is een krachtige manier om je te ontspannen, om emotioneel in evenwicht te komen en om naar het leven te kunnen kijken vanuit een plek van stilte en aandacht.  

 
Het gaat er bij meditatie niet om dat je urenlang  in ongemakkelijke houdingen zit..., maar dat je geniet van een moment van stilte en vrede in het zich snel voortbewegende leven.
 
Ik had het voorrecht om een van onze senior Dru Meditatiedocenten en tevens een van de grondleggers van Dru, Chris Barrington, te filmen voor onze Dru Yoga Online Studio. 
 
Eens in de twee weken brengen we nieuwe Dru lessen uit over uiteenlopende onderwerpen zoals “Minder stress” en “Fit en gezond”, en we hebben nu ook een serie van drie Dru Meditatielessen en technieken die uniek zijn voor de Online Studio.
    
In de functie van cameravrouw, manager, theezetter en producent … kon ik aanwezig zijn en observeren, luisteren en leren van een van de besten in het veld! Zelfs het hoe en waarom van een juiste zithouding in een stoel of op de grond, was een eyeopener. Tijdens mijn eigen meditatie voel ik me zo vaak rusteloos of ongemakkelijk. Chris leerde me om het bekken een fractie naar voren te kantelen en het borstbeen omhoog te houden, wat tot gevolg had dat ik daarna in mijn meditatie meer rust kon bereiken.
 
In dit blog wil ik een eenvoudige ontspanningstechniek delen als voorbereiding op de lessen van Chris.
 
  1. Kom in de juiste zithouding, ontspan en breng je aandacht naar je ademhaling en volg het natuurlijke ritme van elke in- en uitademing.
  2. Stel je een situatie in je leven voor, die heling nodig heeft. Maak een plaatje van die situatie vlak voor je, als het ware als op een video scherm.  
  3. Breng, bij een inademing, iets van de spanning van die situatie naar je hart en stuur het, bij een uitademing, meteen door naar boven en naar buiten door de kruin van je hoofd. 
  4. Wees je bewust van een gouden licht boven je hoofd. Dat licht geeft je volledig toegang tot je genezend vermogen.
  5. Stel je voor dat de spanning dit gebied binnen gaat en visualiseer dat de situatie helemaal is, zoals jij zou willen.
  6. Breng, op een inademing, deze nieuwe situatie in je hart en adem het uit naar de scene voor je en zie hoe er vrede en een goede oplossing voor die situatie zijn gebracht. 
 
Herhaal de stappen 2 – 6 totdat je je ontspannen, kalm en vol vreugde voelt. 
 
“Dankzij mijn regelmatige beoefening van Dru Yoga en Meditatie ben ik in staat om de uitdagingen in mijn werk tegemoet te treden. Nu heb ik er zelfs plezier in om presentaties te geven voor belangrijke klanten en een deal te sluiten, terwijl ik vroeger soms liever weg wilde kruipen!” – H.Y., architect
 
Een spanningsvrije april toegewenst met prettige meditaties.
Happy Meditating!
 
Anouschka Dack
Dru Yoga docent en holistisch therapeut, Manchester
Dru Yoga; meditatie zithouding