Dru Yoga op het werk

Saturday, 18 May, 2013

Neem Dru Yoga mee naar je werk!

Er worden steeds meer research resultaten gepubliceerd die aantonen dat met het beoefenen van Dru Yoga de stress op het werk vermindert. 

Dru Yoga wordt in toenemende mate gezien als een oplossing voor aan stress gerelateerd verzuim. Stress en rugklachten zijn de twee belangrijkste factoren die tot ziekte en verzuim op het werk leiden. 
 
Ned Hartfiel, een onderzoeker van Bangor University, was geïnteresseerd in de effecten van Dru Yoga op stress door het werk. Als deel van zijn promotie onderzoek deed hij een 8 weken durend, gecontroleerd onderzoek met werknemers van Conwy County Council. Dit onderzoek is gepubliceerd in de Oxford University Press’ Journal of Occupational Medicine. Uit het onderzoek bleek dat het Dru Yoga programma  stress, rugklachten en agressie significant verminderde. De deelnemers voelden zich zelfverzekerder,  meer alert en helder na de Dru Yogalessen.
 
Dru Yoga werd voor dit onderzoek gekozen, omdat het een bij uitstek veilige en therapeutische vorm van yoga is die door de meeste mensen beoefend kan worden. Dru Yoga wordt gekenmerkt door vloeiende bewegingen, geleide ademhalings- en ontspanningstechnieken waarin onder meer affirmaties en visualisaties gebruikt worden. De Dru Yogalessen in dit onderzoek waren verdeeld in 4 stadia: activatie oefeningen, Energy Block Release sequenties, houdingen en ontspanning.
 
Een deelnemer in het onderzoek, Susan Williams, een Community Engagement Officer, vertelt haar verhaal over de ervaring met yoga op het werk.
 
‘Ik ontving een interne email die uitleg gaf over het Dru Yoga pilot project en dat het zou kunnen helpen bij stress. Ik had nooit eerder in mijn leven yoga gedaan, maar ik was gefascineerd door de aloude effecten van yoga op gezondheid en ik bedacht dat ik niets te verliezen had en veel te winnen door het een kans te geven.
 
Als professional met een baan die veel energie en gedrevenheid vereist, had ik mijzelf volledig uitgeput. Mijn stress was te hoog opgelopen, tot een niveau waarbij ik van mijn werk moest verzuimen. Ik had geprobeerd mijn stress een aantal jaren te verbergen, maar in het laatste jaar kon ik het niet meer voor elkaar krijgen. Fysiek voelde ik me moe. Aan de buitenkant was ik enthousiast, bemoedigend, behulpzaam en motiverend naar anderen, maar binnenin was ik leeg en gaf ik mijn reserves weg. Ik kon zo niet langer verder. Ik was opgebrand terwijl ik twee kinderen heb om voor te zorgen. Ik was bang en moest een uitweg vinden.
Ik omarmde het programma met Dru Yoga oefeningen. Het lukte me om 7 van de 8 weken Yoga te doen en ik oefende thuis minstens 1 keer per week met de DVD, maar meestal 2 keer. Ik merkte dat Dru Yoga een merkbaar effect had op mijn zelfbewustzijn en gevoel van vertrouwen. Ik voelde dat ik meer controle kreeg, alert, dynamisch en krachtig werd. Ik begon mijn innerlijke kracht te herkennen. Het was er altijd geweest, maar nu wist ik het! Ik was vrolijker, en het was veel gemakkelijker om mee te gaan met wat er op me af kwam. Hoewel er niets om mij heen was veranderd, begonnen mijn uitstraling, houding en gedrag opvallend te verbeteren..
Sinds het begin van de  Dru Yoga pilot studie, heb ik geen stress gerelateerde ziekte van lange duur meer gehad. Ik ben nu zelfs deel gaan nemen aan een cursus om Dru Yoga docent te worden! Ik kan niet zeggen dat ik genezen ben daar ik nog steeds gevoelig  voor stress en zorgen ben. Maar ik gebruik wat ik door Dru Yoga geleerd heb, en het werkt! 
 
Emotioneel ben ik rustiger en positiever. Fysiek ben ik sterker met meer flexibiliteit. In het algemeen ben ik er veel beter aan toe dan ervoor. Hoewel ik fysiek zeer actief ben en aan gewichtheffen doe, bracht Dru mijn fysieke vermogens op een nieuw niveau en houd ik van een uitdaging! Dru gebruikt ook visualisatie wat werkelijk helpt als je beweegt. Het werkt op een dieper niveau en geeft me een gegrond gevoel, een gevoel van harmonie, acceptatie en eenvoud. Namasté.”
 
Daar meer onderzoek aantoont hoe yoga kan helpen bij werkstress en rugklachten, is het tijd dat yogadocenten hun vaardigheden naar buiten brengen in het zakenleven, waar de voordelen van yoga meer dan ooit nodig zijn.
 
Yoga for reducing perceived stress and back pain at work N. Hartfiel; C. Burton; J. Rycroft-Malone; G. Clarke; J. Havenhand; S. B. Khalsa; R. T. Edwards Occupational Medicine 2012; doi: 10.1093/occmed/kqs168 
 
Meer informatie 
Ned Hartfiel
dru yoga, de aangetoonde invloed op het welzijn