Radio-interview over de Gita | Praktische spiritualiteit in de wereld van vandaag

Wednesday, 18 September, 2013

 

De Bhagavad Gita wordt steeds populairder en bekender. Op 2 maart was er een interview over de Bhagavad Gita met Trudi Rubingh en Quirine Wentink, beide werkzaam bij Dru Netherlands, in het programma ‘De Bestemming’ op Radio 5. 
 
Het lezen van de Bhagavad Gita is in de zoektocht naar de zin van het leven een grote steun. Krishna daagt Arjuna uit om de vraag te stellen waarom hij op aarde is. Wat is je dharma? Wat is je bestemming?
 
In dit gedeelte van het interview vertelt Trudi hoe ze ontdekte dat het verhaal van de Pandava’s en de Kaurava’s zich niet buiten haar om afspeelt; ze staat er midden in.
 
"Ieder mens kan een unieke bestemming vinden en daardoor ook echt gelukkig worden. Als je de woorden van Krishna aan Arjuna leert begrijpen, dan weet je dat het je eigen emoties zijn die er voor zorgen dat je soms de weg kwijt bent in het leven. Maar de weg in dat doolhof aan emoties kun je ook weer terugvinden.”
 
“Hecht je niet aan het resultaat van je handelingen en blijf uit het oordeel over de dingen des levens weg.” Deze regels hebben haar geholpen om de weg naar haar bestemming te vinden. Ze gelooft er heilig in dat de weg die de Gita wijst voor iedereen een weg naar geluk kan zijn.
 
 
Het volgende interview Met Trudi Rubingh en Quirine Wentink wordt uitgezonden op zondag 22 september op Omroep Gelderland van 7:00-8:00 uur. Achteraf is het na te luisteren op ‘uitzending gemist’ van www.omroepgelderland.nl.
 
Als je meer wilt weten over dharma en de Bhagavad Gita kom dan naar de avond ‘Praktische spiritualiteit in de wereld van vandaag’ in Oosterbeek op 5 oktober van 19.30 - 22.00 uur. Hier zal de Bhagavad Gita een prominente rol spelen. Voor meer informatie ga je naar de website www.dru-nl.org.
 
 
Praktische spiritualiteit in de wereld van vandaag op 5 oktober 2013
 

 

Praktische spiritualiteit in de wereld van vandaag 5 oktober 2013