The Dance Between Joy and Pain

'Find a place inside where there's joy. and the joy will burn out the pain' Joseph Campell

The Dance between Joy and Pain in de nieuwe editie is een boek vol mooie spreuken, verhalen, afbeeldingen en oefeningen die bijdragen aan vreugde. De belangrijkste boodschap van het boek is dat vreugde onze natuurlijke staat van zijn is. Pure vreugde is houden van jezelf, houden van het leven, houden van wat er op dat moment is.
Vreugde en pijn zijn volgens de schrijvers twee kanten van dezelfde medaille en op weg naar vreugde kom je lijden tegen in je leven. The Dance between Joy and Pain geeft praktische handvatten om emotionele blokkades en negatieve gedachten op te ruimen en om te buigen naar een liefdevolle levenshouding. De eenvoudige methoden zijn zowel bruikbaar in je eigen practice als binnen je yoga en/of meditatielessen.

Het boek roept op tot zelfreflectie en staat vol met verschillende technieken. De praktische oefeningen zijn makkelijk toe te passen en gaan in op gevoelens die de energie in je lichaam vastzetten. Zoals angst, boosheid, verdriet, schild, haat en depressie. Ieder hoofdstuk bevat informatie over een specifieke emotie aangevuld met inspirerende persoonlijke verhalen. Er volgen actiepunten, waarin je waardevolle tips krijgt om met de emotie om te gaan. Daarnaast vind je bij iedere emotie verschillende bewegingen of een bewegingsreeks om de pijnlijke emotie los te laten. Er staan mudra’s en ademhalingsoefeningen in om de emotie los te laten of te kalmeren. Je kunt gebruik maken van meditaties en affirmaties om de pijnlijke emoties te transformeren en te herprogrammeren. Dat alles nog aangevuld met mooie uitspraken die je aan het denken zetten.

Het is voor mij een boek dat veel waarde heeft. Ik voel me steeds weer geïnspireerd door de mooie foto's en verschillende bewegingen. Ik gebruik het met veel plezier in mijn lessen, in mijn individuele coaching en in de zorg voor mezelf. Het is een boek dat inspireert en bijdraagt aan de verbinding met mijzelf.

Esther van Eersel

The Dance between Joy and Pain is geschreven door Mansukh Patel, Rita Goswami, Chris Barrington, Savitri MacCuish en Louise Rowan. Je kunt het boek bestellen via de webshop.