Kalender voor Dru Professioneel Netwerk

Activiteiten met een * zijn ook voor niet DPN leden.
Inschrijven voor één van deze activiteiten kan via de webshop. Je kunt voor een masterclass boeken nadat je bent ingelogd.
 
Activiteiten speciaal voor leden van het Dru Professioneel Netwerk (DPN)
 
Start 10 en 11 oktober
Zwangerschapsyoga – Dru Centre Den Haag
Dit is een gecertificeerde cursus voor geregistreerde Dru Yoga docenten en voor Dru yogadocenten of docenten van andere stromingen die een bijscholing in Dru Yoga hebben gedaan. Dru yoga leent zich bij uitstek als basis voor zwangerschapsyoga. Met zijn zachte vloeiende bewegingen en eenvoudige aanpassingen wordt de zwangerschap gesteund en de bevalling voorbereid.
Met deze cursus is de docent in staat veilig les te geven, plezier en vertrouwen in de zwangerschap te bevorderen en toe te werken naar een goede bevalling en een positieve leefstijl.
 De lessen bevatten theoretische en praktische aspecten. 
 
Cursusdata:  
10-11 oktober 2015, 14-15 november 2015, 20-21 februari 2016 en 10 april 2016
 
Kosten: € 495,- bij betaling in een keer; € 520,00 bij betaling in twee termijnen
Docenten: Henriette van Oekel en Quirine Wentink
 
16, 24 en 25 oktober
Dru therapie bij stress en trauma - Dru Centre Arnhem
Inhoud van de cursus:
a) Inzicht in de achtergronden van chronische stress en trauma. Daarbij wordt ingegaan op de manier waarop trauma doorwerkt op het lichamelijke, intellectuele en emotionele niveau. Binnen Dru – Yoga van het hart – Therapie wordt de kracht van de werking van het hart natuurlijk ook besproken.
b) Therapeutische oefeningen en reeksen die kunnen helpen om trauma’s te verwerken. Daarbij wordt speciale aandacht besteed aan woordgebruik, je presentatie en je lichaamshouding.
c) Inzicht in het formuleren van realistische doelen rondom een oefenprogramma. Daarbij wordt voor jezelf duidelijker welke effecten je mag verwachten en welke niet.
d) Ontspanningsoefeningen die geschikt zijn voor de doelgroep.
 
·       Op vrijdag 16 oktober, zaterdag 24 oktober en zondag 25 oktobe.
·       Alle dagen beginnen om 10.30 en eindigen om 17.00
·       Locatie: Dru Netherlands, De Overmaat 73, Arnhem
·       Kosten: 210,-
 
Deelname aan deze cursus telt mee als masterclass.
 
21 november
Masterclass Annie Jones - Salutations aan de Godinnen - Plaats Dorenweerd College, Dalweg 5 6865 CZ Doorwerth
Ervaar het raadsel en de magie van de yoga filosofie, beweging, mantra en meditatie met de Groeten aan de Godinnen Saraswati en Tulsi.
 
Samen zullen we de magie en het raadsel rondom het beoefenen van heilige yoga ervaren, met de oorsprong in verhalen en legendes. Leer hoe we deze aloude filosofie kunnen toepassen om onze menselijke psyche beter te begrijpen. Verdiep je kennis van de helende kracht van de Godin Tulsi. Ze zal je helpen je geest, lichaam en emoties te helen en brengt je steeds dichter bij je authentieke innerlijke kracht.
De tweede sequentie is opgedragen aan de Godin van kennis, wijsheid en muziek, Saraswati. Door de combinatie van geluid, beweging en meditatie zal je de kristallen helderheid van je geest laten ontwaken op een manier die het nemen van besluiten en je denken zal verbeteren en een kalme, stille geest tot gevolg heeft.
 
Annie Jones
Annie Jones is mede oprichter van Dru UK. Ze is een internationale auteur, senior docent op de Dru Yoga opleiding, voedingsdeskundige en lifestyle consulent. Annie geeft al meer dan 20 jaar les en heeft gezondheid en yoga programma's in scholen en bedrijven geïntroduceerd. Daarnaast heeft ze meerdere DVD's en CD's gemaakt op het gebied van gezondheid en welzijn. Annie brengt licht, vreugde en een lach waar ze ook gaat.
 
 
Activiteiten die ook toegankelijk zijn voor niet DPN leden
 
start 3 en 4 oktober 2015 *
Dru Sound Cursus - Dru Centre Arnhem
In 3 modules onderzoeken we hoe jij je eigen klank kunt vinden en je lichaam in kunt zetten als het instrument van jezelf. Of je nu een (yoga) docent bent of niet, met kracht en overtuiging kunnen spreken en expressie geven aan wie je bent is voor iedereen interessant!
Daarnaast leer je hoe de stem werkt en hoe je hem door middel van stem oefeningen en ademhaling kunt versterken en hoe je de vocale capaciteiten uit kunt breiden.
Je zult tijdens de modules veel met yoga en klank maken bezig zijn, maar je hoeft geen getrainde stem te hebben of een yogadocent te zijn om mee te kunnen doen. Sterker nog: je hoeft niet te kunnen zingen en iedereen van elke mate van flexibiliteit of fitheid is welkom! 
 
Data: 3 en 4 oktober 2015, 28 en 29 november 2015, en 6 en 7 februari 2016.
Adres: Dru Centre, Overmaat 73 in Arnhem
Kosten: € 435,-
 
Deelname aan deze cursus telt mee als masterclass.
 
Klik hier voor meer informatie en om te boeken.
 
Start 4 oktober*
Dru voor 20-ers en 30-ers
In Dru Centre Den Haag zullen we in 4 zondagen (min of meer rond de seizoenswisseling) en 4 tussentijdse vrijdag –’check-in’– avonden starten met deze nieuwe cursus voor 20–ers en 30–ers.  
We nemen de tijd om aan de hand van yoga, meditatie en inspirerende technieken te ontdekken waar je energie van krijgt, wat je drijfveren zijn, wat je belangrijk vindt en wat je belemmert in het maken van een keuze in de overdaad aan keuzemogelijkheden. 
 
zondagen, steeds van 11.00 tot 17.00 uur: 4 okt 2015,  20 dec 2015, 20 mrt 2016 en 19 juni 2016 
vrijdagen, steeds van 19.30 tot 21.30 uur: 20 nov 2015, 05 feb 2016, 06 mei 2016 en 19 aug 2016 
Deelname aan een zondag kost € 50,- en deelname aan een vrijdag kost € 15,-
 
Klik hier voor meer informatie en om te boeken.
 
24 oktober*
Dru Yoga een hart voor de wereld - Lier Belgie
Anita Goswami en team delen hun kennis en ervaring om ons via yoga en meditatie te verbinden met onze eigen stille kern. Vanuit die kern van liefde en geweldloosheid verbinden we ons met de wereld. Onze hartekracht kan zich uitbreiden en heilzame energie brengen naar mensen en plaatsen die het moeilijk hebben. Yoga en meditatie, niet enkel voor onszelf maar in het ont-moeten en samen komen ook voor een groter geheel.
 
Klik hier voor meer informatie en om te boeken.
 
21 november* - Omgeving Arnhem en 22 november* - Dru Centre den Haag
Kennismaking Dru Meditatie
Maak kennis met Dru meditatie. Het wordt een heerlijke middag met beweging, ontspanning en meditatie.
Deze middag is ook geschikt om kennis te maken met onze Dru Meditatie docentenopleiding of Dru meditatiecursus. De nieuwe meditatieopleiding start op 27 februari 2016. In 12 weekenden verdeeld over 2 jaar leer je alle aspecten van Dru meditatie. Tijdens de middag kun je opleidingsmateriaal inkijken en vrijblijvend een oriënterend gesprek voeren met een van onze docenten.
 
Kosten  € 30,- 
Tijden:  13.30 -17.30 uur 
 
Klik hier voor meer informatie en om te boeken voor Elst en hier voor den Haag.
 
Start 16 januari 2016*
Dru Meditatiecursus Twente - Borne
In 5 dagen, verdeeld over enkele maanden, leer je een succesvolle meditatieroutine op te bouwen.
Ben je op zoek naar meer rust in je leven? Is het vaak druk in je hoofd?
Heb je wel eens geprobeerd om te mediteren maar lukt het niet om langere tijd te ‘zitten’? Zou je meer diepgang en focus in je leven willen ?
Ben je op zoek naar een inspirerende omgeving om te mediteren?
Dan is deze cursus iets voor jou! 
 
Data: 16 januari, 30 januari, 20 februari, 19 maart en 23 april 
 
Deelname aan deze cursus telt mee als masterclass.
 
Klik hier voor meer informatie en om te boeken.