Masterclass 24 september: De microbenadering

Breek een EBR reeks of asana op in kleinere stappen en een nieuwe wereld gaat voor je open. Padma McIntyre brengt je naar de essentie van Dru Yoga.
 
Padma McIntyre heeft alle fases in het beoefenen van Dru yoga doorlopen. Een van haar specialisaties is Dru Yoga te ontleden op energetisch niveau. Als je daarmee aan de slag gaat, heb je altijd effect: ‘Het in kleine stappen opbouwen van een houding is ook een uitdaging om een gewoonte te breken, er is een bereidheid nodig om eens wat anders te proberen’
 
De ‘microbenadering’ van Padma heeft voordelen. Je leert uit welke onderdelen een reeks of asana is opgebouwd. Daardoor wordt het veel gemakkelijker om aanpassingen te ontwikkelen. Stel je voor dat je uitdagende houdingen, zoals de schouderstand of het koeiengezicht (Gomukhasana) regelmatig in je les aanbiedt! Het uiteindelijke doel van Dru Yoga komt zo duidelijk in zicht: asana’s en reeksen geschikt maken op verschillende niveaus van flexibiliteit, kracht en coördinatie.
 
Wil je je ontwikkelen als docent, dan moet je je yoga in kleine stappen kunnen indelen. Padma: ‘Het is belangrijk ook zelf te oefenen, met een gevoel van willen ontdekken. Dat helpt je bij het lesgeven, je hebt altijd een nieuwe kijk op houdingen en het lesgeven zal nooit vervelen’.
 
Je zult 24 september leren hoe je de moeilijkheidsgraad van de asana opvoert door kleine toevoegingen te gebruiken. In dit proces maken de leerlingen de keuze of ze op een bepaald niveau willen blijven werken. Andere leerlingen kunnen kiezen om meer ‘microstappen’ toe te voegen. Op deze manier kan je eenvoudig in de behoefte van alle leerlingen voorzien en ze tegelijkertijd voldoende uit te dagen.
 
Lees hier wat de andere hoogtepunten van de masterclass van Padma zijn.