Dru Meditatie, andere stijlen van meditatie

Het komen tot mindfulness, of bewustwording is de kern van de meeste meditatiestijlen. In Dru Meditatie is de eerste stap altijd ontspanning en een tweede stap de contemplatie waarna het ontwikkelen van je acceptatievermogen om om te gaan met afleidingen een derde stap is. Bij de acceptatie-meditatie richt je je aandacht bewust op de afleidende geluiden maar je accepteert ze, laat ze toe, je verwelkomt ze zelfs; je maakt die geluiden deel van jouw stilte. Dit stadium van bewustwording is op zichzelf al een diepe staat voor het lichaam en het meeste onderzoek naar het effect van mediteren richt zich dan ook op deze bewuste staat van meditatie.

 

Dru Meditatie gaat een stap verder 

 
Dru Meditatie gaat een stap verder dan alleen een bewustwording. Onder andere tijdens de Dru Meditatie Basiscursus zul je je in deze 2e stap verder verdiepen in het weidse landschap van ons bewustzijn. Duizenden jaren hebben yogi’s dit weidse bewustzijn in kaart gebracht met onder andere begrippen als chakra’s en de kosha’s die je op de Dru Meditatie Basis cursus zult gebruiken en bestuderen.
 

De derde stap….

 
De derde stap van Dru Meditatie, na eerst de acceptatie en verdieping van het bewustzijn is vervolgens het veranderen van je bewustzijn door technieken die je geleerd worden op de Dru Meditatie basiscursus die gebruik maken van kriyas, ademhalingstechnieken en meer geavanceerde meditatiemethodes. Dru Meditatie is niet alleen acceptatie en bewustwording, maar de winst is vooral te behalen uit de verandering van gedachten en emoties door deze te leren beheersen in plaats van er het slachtoffer van te worden.