Wat is Dru Meditatie?

Mediteren is te leren! Dus…….Waarom mediteer jij? Als je die vraag stelt aan degenen die regelmatig ‘in stilte zitten’, is meestal het antwoord:

"Omdat het prettig is om te doen: het brengt je in een aangename stilte die je in balans brengt; je gaat je er beter, levendiger door voelen en krijgt meer inzicht en overzicht over je leven."

Bekend is dat meditatie invloed heeft op je hormoonontwikkeling: er worden meer hormonen aangemaakt waar je gelukkig en rustig van wordt en minder hormonen die een stressreactie teweeg brengen. Wetenschappelijk onderzoek toont dat ook aan. 

Mediteren is veel meer dan: ‘stilzitten en niets doen’. Op het moment dat je gaat zitten, merk je eerst vooral hoe druk het in je hoofd is. Er is wel eens uitgerekend dat we tussen de 30.000 en 40.000 gedachten per dag hebben. Onze zintuigen worden geprikkeld door zoveel wat onze aandacht vraagt en onze gedachten tuimelen over elkaar. Als je dan rustig gaat zitten en de stilte in jezelf zoekt, is die gedachtestroom niet zomaar te stillen. Grote kans dat je ook nog door andere dingen wordt afgeleid. Wat dan te doen?

In Dru Meditatie vind je de technieken die je brengen bij dat stille punt van waaruit je op een andere manier naar de wereld kunt kijken, met een nieuw en fris perspectief op je leven.