Dru Bhagavad Gita

Tijdloze geheimen voor een succesvol leven

De Bhagavad Gita – het tijdloze handboek voor een succesvol leven en spirituele realisatie – bevat een gedetailleerde serie met aanwijzingen om tegenslagen te overwinnen en je potentieel ten volle te benutten.
 
Ik wil jullie laten weten dat ik ontzettend plezier ik beleef aan en hoeveel ik leer van de Gita online cursus. Het is een prachtige manier om dag te beginnen met het lezen uit deze bron van wijsheid en inzicht. Ik werk al jaren aan mijn persoonlijke groei en ik vind deze cursus echt een verschil maken.
- Cath
 
Als naslagwerk voor yoga en meditatie, bevat de Bhagavad Gita essentiële wijsheid voor het leiden van een vervuld leven. Het leert je over de kern van je bestaan en de prachtige potentie die in je zit, maar ook over dat wat je afremt. En het ontvouwt de belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt om te kunnen onderscheiden wat echt van belang is in je leven. Door te laten zien hoe je de juiste keuzes maakt, verkort elke daaropvolgende handeling het pad naar je meest geliefde doel, en wel in rap tempo!  
 
Maandelijkse bijeenkomsten
 
We organiseren elke maand een avond rondom één van de hoofdstukken uit de Bhagavad Gita. Een avond vol verhalen, dialoog, beeld en geluid en vooral: inspiratie. In onze beide centra (Arnhem en Den Haag) loopt een serie van deze avonden; op de pagina met evenementen kun je vinden waar en wanneer de volgende sessie plaatsvindt.
 
Meer informatie over de Bhagavad Gita
 
De Bhagavad Gita maakt onderdeel uit van 's werelds langste – en oudste - episch gedicht, de Mahabharata. Dit gedeelte is een dialoog gevoerd tussen Arjuna en zijn leermeester, Krishna. Arjuna vertegenwoordigt ons allemaal, zoekende naar een vervullender en succesvoller leven. Krishna vertegenwoordigt onze innerlijke wijsheid, ofwel de stille stem van onze innerlijke geest. Hun gesprek is het hoogtepunt van één van ‘s werelds grootste drama's, waarin twee takken van een familie tegenover elkaar worden gezet tijdens een gevecht tussen recht(vaardigheid) en macht dat het lot van de wereld zal bepalen. 
 
Ieder van ons heeft zijn innerlijke worstelingen. Ieder van ons heeft een Arjuna in zich: de zoeker naar vervulling. Ieder van ons heeft toegang tot dezelfde bron van goddelijke wijsheid, die Krishna zo standvastig vertegenwoordigt tijdens het strijdperk van Kurukshetra, dat eigenlijk het decor voorstelt van ons eigen leven. De karakters die je vindt in de Bhagavad Gita zijn allemaal aspecten van jezelf. De uitdagingen die je ondervindt in je leven staan allemaal omschreven in de Gita. De worsteling tussen je ego en jouw innerlijke wijsheid wordt breed uitgemeten, zodat jouw eigen leven helder voor je wordt. 
 
De Bhagavad Gita gaat verder dan het culturele en plaatselijke verhaal over het oude India. Het heeft een universele boodschap dat relevant is voor ieders leven. Het toont ons dat de manier waarop we met ons hoofd en onze emoties omgaan weerspiegeld wordt in onze gedachten, houdingen en uiterlijke gedragingen. Ook leert de Gita ons praktische manieren om met al die woede, boosheid, verdriet en frustraties om te gaan, die ons zo kunnen kwellen en die de menselijke geest al sinds de prehistorie beinvloeden.
 
De lessen uit de Bhagavad Gita zijn eenvoudig, maar effectief:
  • Je hebt een innerlijke zuiverheid waar je je mee verbinden kan
  • Waar je aan denkt/je aandacht aan schenkt is wat je in je leven zult ervaren/creëren
  • Je hechten aan de stoffelijke (ervarings)wereld leidt je af van deze zuiverheid 
  • Je bent het resultaat van je handelingen en keuzes uit het verleden. Je maakt je leven hiervan vrij, door nu te kiezen voor handelingen die je dáár zullen brengen waar je in de toekomst wilt zijn. 
 
Dru Bhagavad Gita biedt je de technieken om meteen datgene te herkennen wat jou helpt, doordat het een diepgaande leidraad is aangaande het maken van de juiste keuzes (over hoe je de meest adequate weg onderscheidt). Bovendien wordt de weg naar zuiverheid praktisch, realistisch en uitvoerbaar, zodat jij ook jouw weg naar het allerhoogste in jezelf vinden kan. 
 
We zijn er van overtuigd dat je zult genieten van deze reis met de Dru Bhagavad Gita!  
 
 
Dru Bhagavad Gita