Kirtan en mantra

Ken je dit? Door de snelheid van je leven ben je soms net wat minder in verbinding met jezelf. Je hoofd zit vol gedachten, waardoor je jezelf net niet volledig kan beleven en kan genieten van het moment. Mantra kan je enorm helpen de verbinding met jezelf te herstellen.
 
"Man" betekent denken en "tra" komt van “trai” en betekent bevrijding. Dat is in het kort de essentie van mantra zingen: het bevrijdt je van je denken waarmee je uitkomt in je hart, in het Nu. Het verbindt je niet alleen met jezelf, maar ook met de mensen om je heen en daarmee is het een krachtige manier om positieve energie te bundelen.
 
Mantra’s komen in verschillende talen en tradities voor en kun je zien als krachtige affirmaties waarbij je specifieke kwaliteiten in jezelf versterkt. Om Namo Bhagavate Vasudevaya kun je bijvoorbeeld vertalen met “vol respect groet ik het meest stralende in mijzelf”.
 
Hoe meer zielen, hoe meer klank. Hoe meer klank, hoe meer vreugde en positieve vibraties de wereld in kunnen gaan. Je hoeft niet te kunnen zingen, je doet mee op je eigen wijze en alleen luisteren mag ook. Iedereen is dus van harte welkom.
 
Met regelmaat worden deze kirtan- en mantra-avonden verzorgd door Tom Dicke, Bertram van Alphen, Jolanda Jonker en Michiel van Schaveren. De eerstvolgende mantra-avonden zullen plaatsvinden op:
 
 
 
 
 
Klik op een van bovenstaande links voor meer praktische informatie en om te boeken. Wil je op de hoogte worden gehouden via de kirtan- en mantranieuwsbrief? Schrijf je dan hieronder in. Tot snel!

Bertram, Jolanda, Michiel en Tom

PS: als je een impressie wilt horen van wat we doen, klik dan eens op het filmpje hiernaast, dan hoor je wat fragmenten gezongen door Jolanda Jonker en Savitri MacCuish, afkomstig van de cd Colours of life.

 

 

 

 

Houd mij op de hoogte van de Kirtan en Mantra

* indicates required