'From joy springs all creation, by joy it is sustained,

towards joy it proceeds and unto joy it returns.’  

 

 

Deze wijsheid uit de Upanishads is een van de vele inspirerende citaten die je in de nieuwe, volledig herziene uitgave van het boek ‘The dance between joy and pain’ kunt vinden.

Het bevat ook de belangrijkste boodschap van dit boek: vreugde is onze natuurlijke staat van zijn. Het is houden van het leven, houden van wie je bent, houden van wat is. Onvoorwaardelijk. Vreugde ‘is’ gewoon en komt tot volle bloei als we in het huidige moment kunnen leven.

 

Maar hoe gaan we om met de pijn die we tegenkomen in het leven? ‘The dance between joy and pain’ is een praktische gids die daar antwoorden op heeft. Mansukh Patel en zijn mede-auteurs reiken ‘levende’ kennis aan. Iedere crisis of pijnlijke ervaring is een eerste stap naar een nieuwe , volgende situatie die weer zijn eigen specifieke ‘ tools’ vereist om mee om te gaan. Als we bereid zijn te kijken naar zowel de vreugde als de pijn die we tegenkomen kunnen we controle krijgen over de situatie en leven vanuit innerlijke kracht.

 

Het boek staat boordevol met technieken die je zelf kunt toepassen in je eigen leven en in je yoga- en meditatie lessen.

 

Ieder hoofdstuk bevat informatie over een specifieke emotie, zoals angst, verdriet en boosheid. Je leert die te begrijpen en transformeren. Dit wordt aangevuld met inspirerende persoonlijke verhalen. In de actiepunten worden tips gegeven om de emotie op een constructieve manier aan te pakken.

 

Daarnaast vind je

  • bewegingen en mudra’s om emotie los te laten

  • ademhalingsoefeningen om de emotie te kalmeren

  • meditaties om emoties te transformeren

  • affirmaties om gedachtenpatronen te veranderen

  • en natuurlijk quotes die wijsheid bevatten die je aan het denken zetten. Zoals bijvoorbeeld deze wijsheid van Joseph Campbell: ‘Find a place inside where there’s joy, and the joy will burn out the pain’.  

     

The Dance between Joy and Pain, geschreven door Mansukh Patel, Rita Goswami, Chris Barrington, Savitri MacCuish en Louise Rowan. Je kunt het boek bestellen via de webshop.