De kracht van gedachten

Iedere gedachte en elk gevoel heeft invloed op elke cel in je lichaam. Masaru Emoto heeft in fotobeelden aangetoond dat de structuur van water wordt beïnvloedt door woorden en gedachten. Water dat is blootgesteld aan positieve of liefdevolle emoties en gedachten, vormt bij bevriezing kristallen van schoonheid en symmetrie. Negatieve uitspraken vormen disharmonieuze kristalvormen. Jouw lichaam bestaat voor meer dan 70 procent uit water. Stel je de invloed van je woorden en gedachten op jezelf eens voor!
 
Vaak ben je je niet bewust van je verlangens en gedachten. Je denken, of de manier waarop je denkt is een gewoonte. Al je (onbewuste) gedachten bepalen jouw leven en de manier waar op jij je leven ervaart en hetgeen jij denkt en verlangt wordt via je creatielichaam werkelijkheid. 
 
Yoga en affirmaties
Dru Yoga maakt daarom gebruik van affirmaties. Affirmaties zijn teksten die je in gedachten of hardop uitspreekt. Iedere gedachte kan een affirmatie zijn. Misschien hoor je jezelf wel eens denken: 'Oh nee, nou lukt me dat nooit meer.' 'Had ik dat maar anders gedaan.' 'Dit krijg ik nooit voor elkaar.' Zo gebruik je affirmaties op een ontkrachtende manier. Tijdens Dru Yoga beïnvloedt je je gedachtelichaam op een versterkende manier. Je brengt meer licht en vreugde in jezelf door positieve gedachten te hebben zoals: 'Ik ben ontspannen en rustig.', of 'Ik geniet van de kracht van mijn hart.' 
 
Niet alleen je gedachten zelf, maar ook het moment waarop je die gedachten naar jezelf hardop uitspreekt hebben invloed. Als je geest rusteloos is, werkt een affirmatie als een druppel op een gloeiende plaat, het kost dan veel tijd om effect te hebben. Een affirmatie in een kalme geest, is als het planten van een zaadje in vruchtbare aarde. 
 
Daarom is Dru Yoga zo'n prachtige ingang. De yogaseries en meditaties brengen ontspanning in je lichaam en je emoties. Je hart komt tot rust in een regelmatig hartritme patroon. Je hart communiceert rechtstreeks met je hersenen en daardoor ontspant ook je geest. Je geest is dan stil genoeg om open te staan voor de kracht van je affirmaties. 
 
                                               
                                           'Thank you' waterkristal                                  'You make me sick' waterkristal