Dru Logo White PNG-50pc

Opleidingsprogramma & Data

De opleiding duurt 18 maanden en bestaat uit 7 modules. Iedere module heeft een specifiek thema. Alle lagen van jezelf komen aan de orde: je energie, emoties, gedachten en natuurlijk je spirituele welzijn. Hier vind je een overzicht van de modules en wordt iedere module verder omschreven.

Een module duurt gemiddeld 70 dagen en is als volgt ingedeeld:

  • 1 weekend (vrijdagavond tot zondagavond) dat bestaat uit verschillende sessies en oefeningen;
  • Een periode van 2 weken waarin je de nieuwe technieken zelf gaat beoefenen;
  • Meteen na afloop van deze periode vindt er een lesdag plaats, bedoeld om te consolideren wat je hebt geleerd en contact te hebben met de docent;
  • En een periode van 40 tot 55 dagen waarin je je yogabeoefening volgens een programma verder ontwikkelt.

In de modules 4, 6 en 7 volg je een retreat in de regio Arnhem. De retreats van module 4 en 6 duren 5 dagen en dat van module 7 duurt 7 dagen.

Data

Module 1
Lesweekend: 8 - 10 Januari
Terugkomdag: 23 januari

Module 2
Lesweekend: 19 - 21 maart
Terugkomdag: 10 april

Module 3
Lesweekend: 4 - 6 juni
Terugkomdag: 19 juni

Module 4
5 daagse retreat: 22 - 26 september
Terugkomdag: 9 oktober

Module 5
Lesweekend: 3 - 5 december
Terugkomdag: 18 december

Module 6 (2022)
5 daagse retreat: data volgen

Module 7 (2022)
7 daagse retreat: data volgen

OVERZICHT VAN DE MODULES

Modules1

INHOUD VAN DE MODULES

Module 1: Dru Essentials

Thuiskomen in de wereld van yoga. De start van je reis is een verkenning van de relatie tussen je lichaam, je gedachten en je intuïtie. Waar ben je in je leven toe in staat? Wat is je potentie? Je start deze verkenning en we laten je zien hoe yoga en meditatie je hier iedere dag bij kunnen helpen. We gaan ook meteen aan de slag met een basis Dru Yoga programma. Je leert asana en de eerste bewegingsreeksen (zonnegroet, groet aan de aarde).

Module 2: Yoga as Alchemy - the art of sequencing

Je komt erachter hoe de klassieke houdingen (asana) en bewegingsreeksen je kunnen helpen emoties te transformeren. Je ervaart welke aanpassingen je kunnen helpen om energie beter te laten stromen in je lichaam. Wat heb jij nodig en welke reeksen kunnen je daarbij helpen? Je gaat de antwoorden zelf vinden en wij zullen de essentie van verschillende asana’s met je delen zoals fysieke en energetische voordelen, de contra- indicaties en aanpassingen.

Module 3: Stillness in motion - Energy block release sequences
Je gaat genieten van het weldadige gevoel van rust en harmonie dat ontstaat als energie beter door je heen stroomt. Sommige denkpatronen en emoties kunnen ervoor zorgen dat energie in jezelf geblokkeerd raakt. Bij Dru hebben we bewegingsreeksen ontwikkeld die blokkades op een diep niveau helpen verwijderen. Door deze reeksen te beoefenen kom je erachter hoe je energie beter laat stromen. Ook kun je de kracht van het ‘stille punt’ nu echt gaan ervaren. Overigens is er met blokkades niets mis, zolang je maar leert hoe je ernaar kijkt en ontdekt hoe yoga je kan helpen om schoon schip te maken!

Module 4: Play of consciousness - Koshas & Chakra’s
Deze module staat in het teken van onze chakra huishouding: ons energetische lichaam met de chakra’s als knooppunten. Je leert de chakra’s kennen en onderzoekt de kracht van ieder chakra in je lichaam en leven. Ieder chakra wordt een pilaar in je persoonlijke ontwikkeling. Je veilig voelen. Kunnen omgaan met verandering. Met zelfvertrouwen aan de slag kunnen gaan. Levenslust. Jezelf

kunnen uiten in verschillende situaties. In al deze gebieden spelen de chakra’s een rol. Je leert hoe de asana’s en bewegingsreeksen je chakra’s beïnvloeden en hoe dat je van pas komt in je persoonlijke ontwikkeling. Je komt tot de ervaring dat er verschillende lagen van bewustzijn zijn. Je innerlijke reis wordt subtieler en persoonlijker. En het model van de kosha’s (lagen van bewustzijn) gaat nu ook praktisch verschil maken.

Module 5: Prana Shakti and Dru Nidra
Nu je jezelf steeds beter leert kennen, kun je de ontwikkeling die je doormaakt een boost geven. Je leert hoe je je energie opbouwt, je ervaart de kracht van de natuur en kunt deze tijd gebruiken om beter te verankeren wat je hebt geleerd. Yoga nidra is een logische volgende stap. Het is een training van je bewustzijn, bedoeld om het helende vermogen van je lichaam te versterken en de diepe transformatie in jezelf te ondersteunen.

Module 6: The art of teaching
Hoe gebruik je je nieuwe inzichten om andere mensen te begeleiden? Wat is je communicatiestijl en hoe kun je mensen inspireren? Hoe kun je andere mensen asana, bewegingsreeksen en diepe ontspanning aanleren? In deze fase van de reis verschuiven we het accent naar je relatie met mensen om je heen. Je ontwikkelt je rol als yogaleraar en krijgt dieper inzicht in de manier waarop mensen informatie opnemen en welke vormen van begeleiding echt verschil maken. Dit proces blijft in twee richtingen werken: zodra je het geleerde overdraagt, kan het zich nog dieper in je verankeren.

Module 7: Certification Retreat
Deze retraite van 7 dagen verdiept alles wat je tot nu toe geleerd en ervaren hebt. We brengen je op een diep niveau in contact met jezelf. Je viert alles wat je tot nu toe hebt bereikt en gaat ervaren hoe vriendschap je helpt in je spirituele groei. Je deelt inzichten met elkaar en geniet van yogalessen die je aan elkaar geeft. De docenten zullen veel persoonlijke adviezen geven en je sluit je opleiding af met een duidelijk plan voor de toekomst.