Sterrensysteem: makkelijk overzicht op je bijscholing

Het sterrensysteem maakt in een keer duidelijk hoe je ieder jaar aan je bijscholingsverplichtingen kunt voldoen. Verzamel twee sterren en je bent klaar! 
 
In je DPN-overeenkomst kun je lezen dat je naast een masterclass ook een ander evenement dient te volgen om aan je bijscholingsverplichting te voldoen. We vinden het belangrijk om te zorgen dat je minimaal twee momenten in het jaar hebt om je kennis van Dru yoga en meditatie te verdiepen, nieuwe ideeën op te doen en weer contact te hebben met Dru docenten. De yogawereld staat niet stil en wij willen je daar graag bij ondersteunen.
 
Regelmatig wordt ons gevraagd welke evenementen onder de bijscholing vallen en welke niet. Om het makkelijker te maken introduceren we in deze nieuwsbrief het Dru ‘sterrensysteem’. Het is de bedoeling dat je elk kalenderjaar twee Dru sterren verzamelt. 
 
Hieronder zie je een overzicht van evenementen die vallen onder de bijscholing. Evenementen van een dag, zoals een masterclass, krijgen een ster. Evenementen die langer dan een dag duren krijgen twee sterren. Zo geeft een summerschool twee Dru sterren (★★) en een masterclass één Dru ster (★). Volg je volgend jaar de summerschool, dan heb je dus meteen voldaan aan de bijscholing binnen het Dru Professioneel Netwerk. Volg je een masterclass, dan dien je nog voor één ster een ander evenement te volgen, bijvoorbeeld een andere masterclass of een Dru mentoring. 
 
Overzicht van alle evenementen in 2016 die vallen onder DPN bijscholing
1. Dru Masterclass (★)
2. Persoonlijke mentoring met een Dru docent in Arnhem (★)
3. Summer school (★★)
4. Cursus ‘Dru therapie bij stress en trauma’  (★★)
5. Derde dag van de cursus (2015) ‘Dru therapie bij stress en trauma’  (★)
6. Zwangerschapscursus (weekend) (★★)
7. Meditatiecursus (5 dagen) (★★)
8. Dru Yoga weekend / retraite (Dru Netherlands) (★★)
9. Cursus Dru Sound  (★★)
10. Summer school Wales (★★)
11. Dru Gita retreat Wales (★★)
 
(★) één Dru ster,  (★★) twee Dru sterren. 
 
Dru yogadocenten die in 2016 de Dru Meditatie docentenopleiding volgen, hebben meteen aan de bijscholingsverplichting voldaan. Dat geldt ook voor Dru Meditatie docenten die de Dru Yoga docentenopleiding gaan doen.