Dru Yoga om af te vallen

Sunday, 9 June, 2013

Dru Yoga om af te vallen met Annie Jones

Er zijn net zo veel theorieën over gewicht verliezen en manieren om af te vallen als er mensen zijn die eten. Dit Dru Yoga programma richt zich op het belangrijkste deel van het spijsverteringskanaal - de darmen, namelijk de dunne darm die wel 5 meter lang kan zijn. Dit is de plek waar al je voedsel passeert en wordt voorbereid om opgenomen te kunnen worden. Hoe meer ontspannen dit gebied is, des te beter de darmen in staat zijn om voedsel te absorberen. Hoe makkelijker we voedsel kunnen absorberen, des te beter kunnen we belangrijke voedingsstoffen in ons lichaam opnemen, terwijl we tegelijkertijd minder voedsel nodig hebben om ons een voldaan en gevuld gevoel te geven. Oftewel, ontspan en je zult vanzelf minder eten.

Ik geloof dat een groot deel van de bevolking lijdt aan ondervoeding. Ook al eten we meer dan genoeg, door stress en spanning in onze darmen ontstaat er een beperking van ons vermogen om belangrijke voedingsstoffen op te nemen. Daarom eten we meer om een gevuld en voldaan gevoel te krijgen. Dit leidt tot schommelingen in je bloedsuikerspiegel en de behoefte aan zoet eten dat makkelijk door de mond gaat en snel en makkelijk geabsorbeerd kan worden en die juist dik maken.
 
5 tips voor blije darmen
 1. Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven, dit helpt de beweeglijkheid van de darm te bevorderen. 
 2. Stop een moment om rustig te ademen voordat je begint te eten. Als je ademt dan zal de geur van het eten aan je darmen laten weten dat zij mogen ontspannen.  Alle nodige lichaamssappen en enzymen worden aangemaakt om het nieuwe voedsel te verwelkomen.
 3. Kauw goed zodat je voedsel bijna vloeibaar is. Daardoor wordt het makkelijker en sneller geabsorbeerd.
 4. Eet in een ontspannen omgeving, niet terwijl je rent en vliegt of tijdens een vergadering. Hierdoor kan je lichaam in een ontspannen staat het eten verwerken.
 5. Dru Yoga - Zittende draaiing: de volgende beweging masseert en rekt de buikholte en dit ontspant de darmen. 
 
Ga in de diamanthouding (op je knieën) zitten. Steun op je rechterhand terwijl je je gewicht naar rechts brengt zodat je op je rechterbil komt te zitten.
 
 
 
 
Til je linkervoet op  en plaats hem aan de buitenkant van je rechterknie. Pas je houding zo aan dat je rug recht  is en je zo veel mogelijk op beide zitbotjes komt te zitten.
 
 
 
 
Sla je rechterelleboog om je linkerknie en laat je hand tegen je dijbeen rusten. Pak met je linkerhand je rechterpols beet en strek je wervelkolom helemaal op.
 
 
 
 
Breng je linkerarm in een wijde boog naar achteren en plaats je linkerhand dicht bij je op de grond, de vingers van je af gestrekt. Adem in en trek je knie naar je toe. Terwijl je uitademt draai je je bovenlichaam naar links, wees voorzichtig met de nek. In deze positie trek je de buikwand in en maak je de rug lang en recht.
Om uit deze houding te komen, laat je eerst je armen ontspannen terugkomen en draai je terug zodat je lichaam weer naar voren gericht is. Kom terug in de diamanthouding en herhaal aan de andere zijde.
 
Contra-indicaties
Mensen die last hebben van een hernia of die onlangs een buikoperatie hebben ondergaan moeten van deze houding afzien. Overleg bij klachten gerelateerd aan de tussenwervelschijven of wervels bij voorkeur eerst met een ervaren yogadocent, arts of fysiotherapeut.
Vermijd deze houding in geval van zwangerschap.
Je kunt deze houding het beste uitvoeren met een lege maag, zeker niet uitvoeren net na het eten.
 
Voordelen
De organen in de buik en in het bekkengebied worden gemasseerd en het lymfestelsel krijgt een oppepper. Spanning in de spieren van de rug, de nek en de schouders kan worden losgelaten. De gehele wervelkolom wordt opgerekt en de bewegelijkheid van de wervelkolom wordt bevorderd.
 
Een van de belangrijkste voordelen van de zittende draaiing komt voort uit de toename van de druk in de buikholte, en het buikvlies dat wordt samengedrukt.
Deze verandering in druk zou je idealiter een aantal seconden moeten volhouden om te zorgen voor ontgifting van het darmkanaal.
 
Wil je op een natuurlijke manier gewicht verliezen?
Annie Jones heeft een cd uitgegeven: 5 steps to Balancing Weight loss naturally, met nog veel meer praktische en laagdrempelige tips. Verkrijgbaar in de dru yoga shop
Bovendien is er een nieuwe dvd met specifieke oefeningen voor gewichtsverlies: Total body workout. Natural weight loss
Dru Yoga om op natuurlijke wijze af te vallen