Dru Yoga flow

Saturday, 11 May, 2013

Vaak krijg ik in mijn workshops en lessen de vraag: waar ben je goed in, wat is je specialiteit? Dat is voor iedereen natuurlijk een interessante vraag. Er zijn dingen die ik heel graag doe maar waarin ik niet echt heel goed ben en er zijn dingen waartegen ik heel veel weerstand voel maar die ik eigenlijk heel goed doe!! Wat yoga betreft heb ik geconcludeerd dat mijn specialiteit ligt in die dingen die ik heel graag doe en niet zo zeer in het feit hoe goed ik erin ben. En dat is voor mij wat we Dru Yoga Flow noemen.

Wanneer we verschillende Dru yoga houdingen samenvoegen tot een langzame vloeiende reeks, ontstaat de Dru Yoga Flow. Dit is de Dru stijl die je ervaart in onze lokale lessen en workshops.
De individuele yoga houdingen of asana's, zijn op zichzelf zeer krachtig. Worden ze echter gecombineerd met gelijksoortige yogahoudingen die een zelfde soort gevoelens oproepen, dan kan de weldaad daarvan gericht, geleid en versterkt worden en een ongelooflijke verandering teweeg brengen in ons energetisch, emotioneel en lichamelijk systeem. 
Het is zoiets als een alchemie van energetische bewustwording.
 
Veel van de series die je in Dru ziet, zijn combinaties van de traditionele houdingen, die voor een speciaal doel zijn samengevoegd. Bijvoorbeeld: de Dru Vitaliteitsreeks is anders dan, maar gevoelsmatig gelijk aan de Dru Power reeks. Echter, deze verschillen veel van de Maangroet en de Groet aan Moeder Aarde die er niet alleen heel anders uitzien maar ook heel anders aanvoelen.
 
Als je met Dru Flow werkt, moet je aanvankelijk de leraar, het boek of de DVD vertrouwen om erachter te komen wat elke serie doet voor de verschillende lagen van je lichaam: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. 
Als je dit aspect van de yoga dieper gaat onderzoeken zul je beginnen te voelen wat er in je lichaam en met je energiestroom gebeurt. Dit is het moment dat je yoga beoefening echt voor je begint te werken.
Geleid door de intuïtie van je eigen lichaam, word je aangetrokken tot een bepaalde sequentie, of zelfs tot een combinatie van series en houdingen, die je yogabeoefening zullen bepalen. Dit zal dan van dag tot dag variëren, afhankelijk van waar je op dat moment behoefte aan hebt. 
Er zijn een paar mogelijkheden om je repertoire aan yogahoudingen en series op te bouwen, zoals een plaatselijke Dru Yogales nemen of een Dru Yoga workshop bij jou in de buurt bijwonen, of lid worden van onze Dru Yoga Online Studio. 
Ook onze boeken en DVD’s zijn een goede manier om de Dru houdingen te leren. Ik zelf beveel het boek ‘Dru Yoga - Stilte in Beweging’ aan, omdat dit diagrammen bevat over de energiestroom in de sequenties.
Veel plezier bij het werken met en het onderzoeken van deze fantastische vorm van Dru Yoga!!
 
Anouschka Dack
Dru Yoga leraar, trainer en holistisch therapeut
Manchester, UK
Dru Yoga flow