Dru Yoga en andere yogastijlen

Er zijn talloze verschillende yogastijlen. Op dit moment is Dru de op één na grootste yoga docentenopleding in Nederland. Veel mensen komen naar de Dru Yoga lessen omdat ze genieten van de sierlijke, vloeiende reeksen van deze toegankelijke yogastijl. Dru Yoga is geschikt voor ieder conditioneel niveau. Kijk op de kaart van Nederland waar zich een Dru Yogadocent bij jou in de buurt bevindt.  Dru Yoga heeft echt iets voor iedereen! Klik hier op de kaart 
'Nadat ik de laatste twaalf jaar veel verschillende soorten yoga heb gedaan vind ik de holistische filosofie van Dru Yoga erg aantrekkelijk en het meest effectief!'
- Jill, Dru Yoga student, UK
 

Asthanga Yoga 

Asthanga, wat “acht ledematen” betekent in het Sanskriet, is een snelle, intensieve yogastijl.  Asthanga maakt gebruik van een aantal sterke yoga houdingen die in een vaste volgorde worden uitgevoerd.

Bikram Yoga

Bikram Choudhury, ontwikkelde de zogenoemde “hete yoga” die zich richt op 26 houdingen die steeds in dezelfde volgorde worden herhaald. Bikram Yoga studio’s worden verwarmd tot ongeveer 40 graden Celsius om het klimaat van India na te bootsen, wat de spieren flexibel en ontspannen houdt.

Hatha Yoga 

Hatha (ha- zon, tha-maan) is de meest originele yogavorm, en de meeste yoga scholen (bijv Shivananda, Britse Yoga Wiel en Scaravelli) zijn gebaseerd op deze Hatha stijl. Het is tamelijk zacht en toegankelijk voor iedereen.

Iyengar Yoga

Gebaseerd op de lessen van de yogi B.K.S Iyengar, is deze yogastijl vooral gericht op juiste uitlijning. Iyengar yoga omvat statische bewegingen met sprongen om in en uit de houdingen te komen en het gebruik van hulpmiddelen.

Vinyasa Yoga

Meestal zijn  Vinyasa (dynamische verbindende houding) lessen gebaseerd op een variatie van de Zonnegroet reeksen, die gedaan worden met aandacht voor de ademhaling. Het doel is om hitte en flexibiliteit iin het lichaam te creeren.