Yoga-filosofie-avondvoor registerleden

02 juni - Maandelijkse avond over de Bhagavad Gita in Arnhem

2 Jun 2017 -
19:00 to 21:00
De Overmaat 73, Arnhem - NL15,00 €

 

Op veler verzoek organiseren we iedere maand een (vrijdag-) avond over de Bhagavad Gita. Op de bijeenkomsten verdiepen we thema’s en lessen uit dit wijsheidsboek die je praktisch kunt toepassen en die je leven glans geven.

In principe komt per avond één hoofdstuk van dit meesterwerk aan de orde; inhouden en thema’s worden behandeld onder andere aan de hand van filmfragmenten, verhalen en yoga- of meditatieoefeningen. De avonden kunnen los van elkaar worden gevolgd; je hoeft ze niet allemaal te volgen om toch een goed begrip te krijgen van de universele thema’s.

Op vrijdag 12 mei bespreken we hoofdstuk 18, 'Vrijheid door verzaking’. Als je wilt, kun je je op de avond voorbereiden door deze kernsloka's alvast te lezen: 2, 56, 62, 65 en 66.

Praktische info:

  • Docenten: Hans Wentink, Quirine Wentink, Trudi Rubingh
  • Meenemen: Schrift en pen, flesje water
  • Datum: 12 mei 2017
  • Aanvang: 19.00 uur
  • Kijk voor nog meer informatie over de Gita ook eens op www.opwegmetdebhagavadgita.nl!​

 

Workshops en inspiratievoor registerleden

3 juni - Leef je Dromen! - Rotterdam

3 Jun 2017 -
13:30 to 17:30
Overschiese Dorpsstraat 95, Rotterdam - NL30,00 €
Dru Yoga, sound en meditatie - Anita Goswami & Dru team
 
Iedereen heeft zijn eigen dromen. Echter, door de drukte van het dagelijks leven is het soms lastig om de juiste doelen te stellen om die dromen bewaarheid te kunnen maken. Deze middag werken we met Dru Yoga en Dru Meditatietechnieken om het leven van jouw dromen kracht en focus te geven en om je innerlijke rust te bewaren. De voertaal is gedeeltelijk Engels.
Introductiedag meditatievoor registerleden

10 juni - Dru Meditatie introductiedag in Arnhem

10 Jun 2017 -
13:30 to 17:30
, Arnhem - NL30,00 €

Heb je altijd al een interesse in meditatie gehad, maar ben je er nog nooit aan begonnen? Of mediteer je juist al langer maar ben je benieuwd wat Dru Meditatie inhoudt? In beide gevallen is het bezoeken van een Dru Meditatie introductiedag een goed idee.

 
Meditatie is, kort gezegd, “de ruimte tussen je gedachten langer maken”. Dat levert veel voordelen op en gelukkig ervaar je die voordelen al voordat je de meditatieve staat hebt bereikt. Enkele voordelen van Dru Meditatie:
  • een gevoel van geluk zonder aanwijsbare reden van buitenaf
  • een verhoogde helderheid, focus van geest, waardoor je oplossingen sneller ziet.
  • een verhoogd concentratievermogen, waardoor je efficiëntie toeneemt
  • sterkere wilskracht en een groter uithoudingsvermogen
 

Wat doen we?

We leren je het proces van een succesvolle meditatie: we kijken naar zithouding, hoe je een rusteloos hoofd kunt kalmeren, we nemen enkele obstakels door die veel mensen bij het mediteren ervaren, en ook yoga, ontspanning en inspiratie komen aan bod.
 
Tijdens de dag ben je in de gelegenheid om vragen te stellen aan onze ervaren docenten, de sfeer te proeven en kennis te maken met andere geïnteresseerden.  
 
Ook voor degenen die de Dru Meditatieopleiding willen doen is een bezoek aan een introductiedag van waarde omdat je hier de technieken leert die je moet beheersen om aan de opleiding te kunnen beginnen. De nieuwe meditatieopleiding start op 7 oktober 2017. In 12 weekenden verdeeld over 2 jaar leer je alle aspecten van Dru meditatie. Tijdens de middag kun je opleidingsmateriaal inkijken en vrijblijvend een oriënterend gesprek voeren met een van onze docenten.
 

Wat heb je nodig?

Een mat, deken, kussentje en een flesje water. Wij zorgen voor de thee.
 
Van harte welkom!
Het Dru meditatie team

 

Conferentievoor registerleden

Dru Conferentie - Creating Balance in a Changing World

29 Jul 2017 - 10:00 to 30 Jul 2017 - 16:00
Lawickse Allee 9, Wageningen - NL220,00 €

Dru Conference - Wisdom, Health & Happiness

Inspirerende sprekers en docenten uit binnen- en buitenland waaronder Chris Barrington, Anita Goswami en Savitri MacCuish.
Een programma dat je zelf kunt samenstellen met workshops van je keuze.
-      Workshops waarin je kunt bewegen, mediteren of ontspannen.
-      Workshops om nieuwe inzichten op te doen over gezondheid, zingeving en spiritualiteit.
En natuurlijk is er tussendoor tijd genoeg om bij te praten met oude bekenden en om nieuwe mensen te ontmoeten.

Prijs
De prijs voor de conferentie is € 245,- inclusief onbeperkt koffie en thee, 2x lunchbuffet en een 3-gangendiner.

Vroege-vogel-korting iets voor jou? Boek dan nu!
Tot en met 9 juni is de prijs van de conferentie € 220,-.

Mantra en kirtanvoor registerleden

15 okt - Mega mantra concert Assen

15 Oct 2017 -
14:30 to 17:00
Zuidhaege 2, Assen - NL15,00 €

Dit wordt een groots concert! We zingen deze keer bij Podium Zuidhaege in Assen.

Mantra’s komen in verschillende talen en tradities voor en kun je zien als krachtige affirmaties waarbij je specifieke kwaliteiten in jezelf versterkt. Om Namo Bhagavate Vasudevaya kun je bijvoorbeeld vertalen met “vol respect groet ik het meest stralende in mijzelf”.

Hoe meer zielen, hoe meer klank. Hoe meer klank, hoe meer vreugde en positieve vibraties de wereld in kunnen gaan. Je hoeft niet te kunnen zingen, je doet mee op je eigen wijze en alleen luisteren mag ook. Iedereen is dus van harte welkom.

Mantra en kirtanvoor registerleden

05 nov - Mega mantra concert Amsterdam

5 Nov 2017 -
14:30 to 17:00
Buiksloterkerkpad 10, Amsterdam - NL15,00 €

Vorig jaar hielden we ons eerste Mega Mantra concert hier, in deze zelfde Buiksloterkerk. Wat was het prachtig! Ruim 150 mensen waren erbij om met ons samen te zingen en te mediteren. Dit jaar doen we dat weer: op 5 november zijn we opnieuw te gast in Amsterdam Noord. Kom je ook meezingen?

Wat is mantra?

Mantra’s komen in verschillende talen en tradities voor en kun je zien als krachtige affirmaties waarbij je specifieke kwaliteiten in jezelf versterkt. Om Namo Bhagavate Vasudevaya kun je bijvoorbeeld vertalen met “vol respect groet ik het meest stralende in mijzelf”.

Hoe meer zielen, hoe meer klank. Hoe meer klank, hoe meer vreugde en positieve vibraties de wereld in kunnen gaan. Je hoeft niet te kunnen zingen, je doet mee op je eigen wijze en alleen luisteren mag ook. Iedereen is dus van harte welkom.