connectillustratie

Het pad van Dru

Herfstige pompoensoep

Met deze supergezonde, aardende soep laat jij je deze herfst niet wegblazen.

Dit heb je nodig voor 6 kommen, de volgende dag smaakt hij nog lekkerder!

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
    (als je bovenstaande niet wilt, kun je ervoor kiezen om asafoetida te gebruiken)
  • 1 pompoen in grove stukken
  • 1 zoete aardappel in grove stukken
  • een duimpje gember
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 liter tuinkruiden of groentebouillon
  • 400 milliliter kokosmelk
  • koriander, bewaar een beetje om te garneren
  • peper en zout om op smaak te brengen

Bereidingswijze:

  • Verhit een beetje olie of ghee in een pan. Voeg er uien en knoflook bij en fruit ze aan.
  • Voeg de pompoen, zoete aardappel en alle specerijen toe behalve de koriander. Roer en bak 5 minuutjes mee.
  • Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen terwijl jij even Dru Yoga kunt doen!
  • Pureer de soep, schenk de kokosmelk erdoor, breng op smaak en garneer – eventueel- met wat koriander.

Eet smakelijk!