Met deze supergezonde, aardende soep laat jij je deze herfst niet wegblazen.
Dit heb je nodig voor 6 kommen, de volgende dag smaakt hij nog lekkerder!
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
(als je bovenstaande niet wilt, kun je ervoor kiezen om asafoetida te gebruiken)
- 1 pompoen in grove stukken
- 1 zoete aardappel in grove stukken
- een duimpje gember
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel kurkuma
- 1 liter tuinkruiden of groentebouillon
- 400 milliliter kokosmelk
- koriander, bewaar een beetje om te garneren
- peper en zout om op smaak te brengen
Bereidingswijze:
- Verhit een beetje olie of ghee in een pan. Voeg er uien en knoflook bij en fruit ze aan.
- Voeg de pompoen, zoete aardappel en alle specerijen toe behalve de koriander. Roer en bak 5 minuutjes mee.
- Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen terwijl jij even Dru Yoga kunt doen!
- Pureer de soep, schenk de kokosmelk erdoor, breng op smaak en garneer – eventueel- met wat koriander.
Eet smakelijk!