connectillustratie

Het pad van Dru

Dru Meditatie opleiding start op 29 februari

Vanaf 2005 is de opleiding al meer dan 30 keer in 6 landen gegeven en start in 2020 voor de 9e keer in Nederland! Meditatie is populair en er is een groeiende behoefte aan gekwalificeerde meditatiedocenten. Dru meditatie wordt gegeven in onder andere scholen, spirituele centra en in managementtrainingen.

Positieve effecten van meditatieDru meditatie

Als je regelmatig mediteert zul je een aantal van onderstaande voordelen kunnen ervaren:

  • een gevoel van rust en vrede
  • een gevoel van geluk zonder aanwijsbare reden van buitenaf
  • een verhoogde helderheid en focus, waardoor je oplossingen sneller ziet
  • een verhoogd concentratievermogen waardoor je efficiëntie toeneemt
  • sterkere wilskracht en een langer uithoudingsvermogen
  • ontwikkeling van je intuïtie
  • meer mogelijkheid voor objectieve zelfanalyse.

 

Waarom de Dru meditatie-opleiding?

De Dru meditatie Docentenopleiding is een complete opleiding in die zin dat alle voorwaarden om goed te kunnen mediteren uitvoerig aan de orde komen:

  • beweging (Dru Yoga)
  • pranayama (ademhalingsoefeningen),
  • dharana (concentratie-oefeningen)
  • diepe ontspanning

Je leert in een periode van 2 jaar Dru Meditatie tot een diep niveau beheersen. Zoals onze studenten ontdekken: de meditatie docentenopleiding gaat juist over JOU. Het helpt je ontdekken wie/wat je werkelijk bent en geeft je de richting om je potenties te ontvouwen. Na afloop van de opleiding zul je je eigen meditatieroutine thuis hebben opgebouwd en de voordelen van meditatie zelf ervaren. De Dru Meditatie Docentenopleiding volgt daarnaast een speciale aanpak waardoor hindernissen die je bij het mediteren kunt ervaren, worden aangepakt. Door verschillende technieken te gebruiken versterk en zuiver je namelijk je kosha’s (lagen van bewustzijn). Ieder mens heeft 5 van die lagen. Aan ieder van die kosha’s wordt in steeds 2 weekenden speciale aandacht besteed.

De kosha’s zijn:

  • het fysieke lichaam
  • energielichaam: laag van de levenskracht of prana. Deze laag stuurt onder andere het fysieke lichaam aan en voorziet ons van levenskracht en energie
  • emotioneel lichaam: de drager van onze gedachten en gevoelens
  • wijsheidslichaam: de laag van onze kennis, inspiratie en intuïtie
  • laag van gelukzaligheid: onze ziel (ons Hogere IK), die ons verbindt met alles om ons heen.

Een ander groot voordeel van die aanpak is dat je jezelf op verschillende niveaus ontwikkelt tot een geïnspireerd mens die in evenwicht en balans is. Verder word je opgeleid tot Dru Meditatie docent en kun je zelf meditatielessen gaan geven. Je kunt een eigen studio openen, lesgeven in bedrijven, op scholen en in andere centra.

Wat andere mensen ervaren door de Dru Meditatie-opleiding

Mensen die we spreken over wat de opleiding hen heeft opgeleverd, benoemen als voordelen: meer energie, minder last van stress en over het algemeen voelt men zich gezonder. Gezegd wordt dat ze zichzelf beter kunnen accepteren; men voelt zich rustiger, minder geraakt door wat er in de omgeving gebeurt en minder opvliegend. Als spirituele voordelen worden genoemd: meer gevoel van verbondenheid met alles om zich heen, vreugdevoller en sommigen noemen dat ze hebben ontdekt wie ze werkelijk zijn en meer zicht hebben gekregen op het doel in hun leven.

Hieronder een aantal afgestudeerden zelf aan het woord:

Hilary: “De Dru Meditatie docentenopleiding heeft mijn leven enorm veranderd. Met veel genoegen mediteer ik nu dagelijks en merk dat het balans en rust in mijn leven brengt. Ik heb geleerd om hoofd en hart met elkaar te verbinden en voel een diep soort tevredenheid, balans en vrede maar daarnaast ook een groter enthousiasme en zin om dat wat op mijn weg komt aan te pakken. Alle modules heb ik als inspirerend ervaren: een balsem voor hart en ziel. Ik heb zoveel geleerd en ervaren tijdens de opleiding. De kennis en wijsheid heeft ook mijn kwaliteit als docent verrijkt.”

Anne: “Ik heb me altijd geïnteresseerd voor meditatie en had ook een aantal jaren ervaring met mediteren voor dat ik aan de opleiding begon. Ik wilde een laag dieper gaan en me zo gefocust en stabiel voelen dat ik overeind kan blijven onafhankelijk van wat er in mijn leven gebeurt. Al in de eerste weekenden vond ik dat! Ieder weekend en iedere stap voorwaarts was voor mij tegelijkertijd een avontuur en een zegening. Werkproblemen die ik niet kon loslaten, kleven niet langer op die manier aan me; ik voel me meer ontspannen, rustig en kan beter relativeren.”

Wat kun je verwachten?

Je zult ervaren dat je vanaf het begin van de opleiding de lesstof kunt toepassen in je dagelijkse leven. Met trots kunnen we zeggen dat we een hooggekwalificeerde docentenopleiding aanbieden. Van onze opleiders zul je naast de praktische vaardigheden ook de diepzinnigheid van de eeuwenoude levensfilosofie ervaren die aan de moderne tijd is aangepast.

Data en investering

De Dru Meditatie Docentenopleiding duurt 2 jaar en bestaat uit 12 weekenden. Per jaar zijn er 6 opleidingsweekenden. De weekenden vinden plaats in ons prachtige opleidingscentrum op de Overmaat 73 in Arnhem.

De data voor jaar 1 zijn:

  • 29 februari – 1 maart 2020
  • 16-17 mei 2020
  • 3-4 oktober 2020
  • 28-29 november 2020
  • Begin 2021

De investering in de opleiding kun je terugverdienen door het geven van meditatielessen. Als je wekelijks een les geeft aan 10 mensen kun je de kosten van de opleiding al binnen een jaar terugverdienen. Het cursusgeld bedraagt € 1640,- per jaar (vrijgesteld van BTW). Het cursusgeld is inclusief de cursusboeken, groepsonderricht, individuele gesprekken en begeleiding. Het is mogelijk om in 4 termijnen van €435 te betalen door middel van een machtiging tot incasso aan Dru Netherlands.

Het eenmalige inschrijfgeld bedraagt € 75,-.

Klik hier om je aan te melden voor de meditatie opleiding

Introductie middagen

Wil je eerst de kracht van Dru meditatie ervaren kom dan naar de Dru meditatie verdiepingsdag op 16 februari. Hier kun je ons nog leren kennen als je interesse hebt v oor de opleiding die start op 29 februari. Klik hier voor meer informatie en voor boekingen.

Voor de opleiding in 2021 kun je ook komen naar de introductiemiddag op 18 oktober 2020.

Boek hier voor de introductiemiddag op 18 oktober 2020.

Als je vragen hebt over de opleiding kun je ook mailen naar docent@dru-nl.org of bellen naar 026 – 323 67 00.

We hopen je spoedig te ontmoeten!

Hartelijke groeten, namens het Dru Meditatie team uit Arnhem,
Michiel