connectillustratie

Het pad van Dru

De wereld om je heen

De wereld om je heen

De dag start op, een zachte rode gloed kruipt over de aarde naar je toe. Een warm gevoel van iets groots, iets zachts komt over je heen. Het is het moment waarop je beseft dat een nieuwe dag zich aanmeldt.

Je komt langzaam in beweging, zachte vriendelijke bewegingen. Je geest wordt wakker en je lichaam wordt dat ook. Voorzichtig voel je jezelf, je zijn, je eigen positie in dit geheel. De rest van de wereld is er nog even niet, mocht die zich wel aandienen dan plaats je dit op de achtergrond. Even in de wachtkamer, blijf bij jezelf.

Je voelt dat deze kolossale aarde draait en je meeneemt naar de zonnestralen. Weer een dag om iets moois mee te doen. Wees er zuinig op, immers na zo’n 31000 zonsopkomsten zou het wel eens voorbij kunnen zijn. Je oriëntatie geeft de richting aan, daar waar de dag begint en ook daar waar de dag eindigt. Een soort gewaarzijn dat altijd aan staat. Een prachtig schouwspel waar we getuige van mogen zijn.

Daarnaast is de invloed van en relatie met de seizoenen een ervaring die door de jaren heen steeds duidelijker en ook steeds intenser is geworden. Mooi om met deze seizoenen te leven. De zon wordt sterker. Nee, de zon komt niet op: ik draai met de aarde mee onder de zon door, dat voel je als een extra dimensie. Word ook de elementen om je heen gewaar. Je voelt de winden, nodig om ons ecologisch systeem te voeden. Met verschillende windrichtingen en sterktes; van zacht en prettig tot beangstigend en gevaarlijk.

En als je dan zo naar boven kijkt, zie je het flinterdunne laagje waarbinnen we kunnen overleven en daarboven een onmetelijke uitgestrektheid. Ervaar de elementen om je heen, kijk ernaar, voel ze en zie ook jezelf in dit geheel staan.

Voel ook hoe klein je hierbij bent, dankbaar dat je mee mag doen.

Volg de dag, volg de draaiing van de aarde, het subtiele gevoel en je ervaring met de interactie op deze bewegende omgeving. Voel het verschil of het nu acht uur ‘s morgens of twaalf uur ‘s middags is. En ja, tijd hebben we zelf uitgevonden, hebben we helemaal niet nodig. Ons gevoel en intuïtie weten veel meer.

Gebruik je zintuigen, ruik het moment van de dag, zie de verandering van het licht en voel de verschillen van de winden. Er is heel veel te beleven als je er voor open staat. Geef richting aan jezelf, gestuurd door je intuïtie, op de ervaringen om je heen. Realiseer je hoe je deel uit maakt van een heel groot, mooi en subtiel systeem. We mogen er gebruik van maken. Ik voel mij gast in dit enorme mooie systeem. Ik mag meedoen, geweldig!

De dag dooft uit, het licht neemt af. Rust en stilte nemen het over. De aarde draait onverstoorbaar door en neemt me mee. Een rustig maar beslist tempo, geef jezelf over aan deze draaiing en het gevoel wat er voor je bij hoort. De nachtelijke hemel dient zich aan. De aarde is onder de zon weggedraaid. Een kalme hemel geeft zich bloot, sterren worden zichtbaar en de maan komt langs. Prachtig om je te realiseren dat de maan vanuit de zon aan de andere kant van deze aardbol wordt aangelicht. Voel de kracht van de reflectie van deze zonnestralen op deze maan. Dit is echt groots.

Intrigerend is het: dat wat wij zien, al duizenden jaren zo wordt gezien. Alle mensen uit onze geschiedenis hebben zo naar deze hemel staan kijken: de eerste bewoners ver voor onze jaartelling, de mensen in de middeleeuwen en onze directe voorouders. Dit geeft me een gevoel van verbinding met de vele generaties voor mij. Tevens geeft het ook de tijdelijkheid aan drukt het je weer op het feit dat je zelf ook een deel van de geschiedenis zult worden. Het is mooi hier te zijn, we zijn er maar even: doe er iets moois mee!

Morgen weer een dag.