connectillustratie

Het pad van Dru

Gedachtekracht om te groeien

De kracht van visualisatie en affirmatie is een belangrijke waarde in veel van de sequenties van Dru Yoga. Daarmee zet je de oefening kracht bij. Gedachtekracht biedt enorme potentie voor herstel. Dat principe staat centraal in de laatste masterclass van de reeks Immuniteit. Het helpt je te verbinden met je hogere Zelf, door je bewust te voeden met helpende, ondersteunende beelden.
In ons bedrijvige dagelijks bestaan baseren we veel van ons handelen op onbewuste overtuigingen. Door daar met een afstandje naar te kijken en ze bewust te observeren, kun je herkennen hoe die overtuigingen en gewoontepatronen je afleiden en bezig houden. Heb je dat mechanisme eenmaal scherp, dan wordt het makkelijker dit principe te gebruiken om je hoogste Zelf te voeden.

Iedereen zal de gedachtetreintjes herkennen die maar doordenderen in de donkerste momenten van de nacht. Onbewuste overtuigingen komen aan het licht in je nachthoofd en manifesteren zich dan in bijzondere vormen: ‘de Zoom staat nog aan, straks zien ze allemaal dat ik in bed lig’, ‘het gaat nooit lukken met dit rapport, ik heb het verprutst’ en ‘wat een slechte dochter ben ik, dat ik vergeten ben te vragen naar de uitslag van mijn moeders doktersonderzoek’. Waarbij het ochtendgloren vaak een compleet andere werkelijkheid biedt: de Zoom was natuurlijk lang en breed afgesloten, het rapport is bijna klaar voor verzending en ineens herinner je je weer de zucht van verlichting eerder die week om de goede uitslag van je moeder.

In je nachthoofd spelen zich de onbewuste patronen af. In je daghoofd kun je je bewust verbinden met wat behulpzaam is. Met de keuzes die je maakt, kun je bewust je energieniveau omhoog brengen. Concentratie met aandacht op het ajna-centrum helpt de zaken helderder te zien. Zo is je brein met al haar mogelijkheden, van visualisatie tot affirmatie, een geweldige gereedschapskist voor herstel.

Niet in ieder brein zijn dezelfde vaardigheden gelijk ontwikkeld. Bij de opdracht ‘Stel je voor dat je op een krachtige plek in de natuur staat’, staat de een meteen in een veld vol bloemen, de ander hopt in gedachten van die ene grote eik in het bos, naar het strand van Vlieland en weer terug. En weer een ander ziet helemaal niks voor zich. Zit visualisatie niet in de gereedschapskist, herhaal dan het woord enkele malen en concentreer je op het gevoel dat dat oproept. Hoe het ook voor je werkt, je voorstellingsvermogen is een belangrijk instrument om je sterker te maken. Tijdens de masterclass van 6 februari gaan we met deze technieken aan het werk om al die potentie ten volle te benutten.