connectillustratie

Het pad van Dru

Masterclass-serie

Masterclass-serie ‘Je lichaam, je tempel’

We hebben genoeg tools om ons lichaam te voeden. Maar hoe voeden we onze ziel? Wat kunnen we doen om onze zielskracht bewust te ervaren ?

In deze masterclasses helpen we je om een dagelijkse ‘practice’ te ontwikkelen. Met een toegankelijk programma van meditatie, mudra en mantra willen we je laten zien hoe je verbonden kunt blijven met je spirituele kracht. Zo’n beoefening noemen we ‘sadhana’. Het helpt je om te leven vanuit een hoogste perspectief. Het is van grote waarde om -met dat hogere perspectief- goed om te gaan met onverwachte ontwikkelingen in je leven.

Masterclasses in het kort
De twee masterclasses zijn er om je te helpen de potentie van een persoonlijke sadhana te gaan ervaren. We gaan aan de slag in drie stappen
1. 17 April: Voorbereidingen voor sadhana. Je spirituele verbinding met het licht en met de natuur.
2. April – Juni: je beoefent een sadhana gedurende 40 dagen en we geven je daarbij tips en technieken.
3. 12 Juni: je verbinden met de je eigen wijsheid via meditatie, de Bhagavad Gita en mudra.
En natuurlijk zijn nieuwe yoga technieken een vast onderdeel van de masterclasses!
De natuur is één van de hoekstenen van de Dru-traditie. We erkennen de genezende en bevrijdende kracht van de natuur. Door ons volledig bewust te zijn van de rol die we in de natuur spelen, openen we ons voor het besef dat alles één is, dat de natuur ons thuis is.

Masterclass 17 april
Een optimale innerlijke omgeving creëren door sadhana.
Je leert wat je kunt doen om in een ontspannen en open bewustzijn te komen. Je leert de stressreactie begrijpen en hoe je ermee om kunt gaan. We gaan aan de slag met yoga en pranayama voor het parasympathische zenuwstelsel en voor hormonale balans.

Natuur en sadhana.
Hoe verbind je je op zo’n manier met de aarde, de bomen en de elementen dat het je ziel voedt?

Verbinden met het licht.
Dit is een van de oudste sadhana’s en vormt de kern van de Dru traditie.

40 dagen sadhana
Je leert hoe je een regelmatige spirituele oefening kunt ontwikkelen.
We zullen toegankelijke technieken aanreiken, die je ondersteunen in je dagelijkse leven.

Masterclass 12 juni
We verkennen hoe sadhana je kan verbinden met je eigen wijsheid. Soms krijg je ineens een diep inzicht en geeft dat een gevoel van diepe vreugde en ontspanning. We gaan die ervaring bespreken en uitleggen hoe je die via sadhana vaker tot je kunt laten komen. Je zult waarderen hoe sadhana je in staat stelt om toegang te krijgen tot diepere niveaus van wijsheid in jezelf. Je lichaam, intellect en de geschriften zijn de sleutels.

Yoga en de vijnanamaya kosha.
Beweging en ademhaling die je helpen weer in contact te komen met je innerlijke weten.
Je gaat ontdekken hoe je jouw lichaam kunt ervaren als je ‘huis van wijsheid’. Je zult jouw lichaam als tempel kunnen herontdekken: de plek waar we bidden en waar we de verbinding vinden met de diepste kennis. Meditatie en yoga zullen je hierbij helpen.

Jezelf openstellen voor de wijsheid van de Bhagavad Gita.
Je zult leren hoe sadhana rondom een van de beroemdste geschriften ter wereld je kan helpen om je innerlijke wijsheid dieper te ervaren. We zullen mantra’s en mudra’s gebruiken als onderdeel van je beoefening.