connectillustratie

Het pad van Dru

Verwarmende soep in de herfst

De herfst is weer de tijd van verwarmende recepten. Dit keer een gele linzensoep.

Wat heb je nodig:
1 ui, 1 teentje knoflook en stukje verse gember van 1 cm (deze kun je ook vervangen door wat gemberpoeder), verder 1 of 2 prei, een winterwortel of een paar bospeen (met hoeveelheden kun je variƫren), kruidebouillon blokje, komijnpoeder, korianderpoeder, kaneel, kerriepoeder, 150 gram gele linzen (deze kun je eerst laten weken als je dat wilt, spoel ze in ieder geval even schoon).

Snipper en fruit de ui met het teentje geperst knoflook en de verse gember. Doe daar de in ringen gesneden paprika en stukjes wortel bij. Daarover heen gaan de kruiden, ongeveer een theelepel komijn, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel korianderpoeder en 1 theelepel kaneel.

Breng alles aan de kook met ongeveer een liter water en bouillon. Als dit kookt voeg je de gele linzen toe en laat alles zo’n 20 minuten doorkoken.

Dan kun je de soep pureren en kijken of hij goed van dikte en op smaak is. Eet smakelijk!