Blog

In dit blog lees je inspirerende verhalen en achtergronden over Dru Yoga, Dru Meditatie en onze opleidingen. Meer leuke en interessante artikelen vind je ook op:

Dru Yoga Blog             www.druyogablog.nl
Dru Yoga Produkten   www.druyogaprodukten.nl
Dru Yoga Opleiding    www.druyogaopleiding.nl

06 January 2016

Zetel van mededogen dru yoga

 

De Zetel van Mededogen is een heel belangrijke houding binnen de Dru Yoga aangezien het de sleutel vormt tot het meest belangrijke principe: het openen van het hartcentrum of Anahata chakra.

Dru Yoga wordt veelal gezien als een van de krachtigste vormen van yoga om het hartcentrum op zachte, vloeiende wijze te openen. Als je bewust je hart opent, komen er kwaliteiten vrij als mededogen, vrijgevigheid, vriendelijkheid, loyaliteit en dankbaarheid.

08 January 2014
Er zijn ook redenen die mensen aanvoeren waarom meditatie juist niet geschikt zou zijn voor hen. We noemen er hier een aantal. Herken je ze?                              

1.  Je moet rustig kunnen zijn -ook in je hoofd- om te kunnen mediteren

Ja dat helpt, maar het omgekeerde is minstens even belangrijk. Mediteren helpt om de gedachtestroom in je hoofd tot rust te brengen. Het is bijzonder om te merken hoeveel effect dat heeft.

2. Ik heb het veel te druk

26 November 2013

Wij zijn Trudi Rubingh en Michiel van Schaveren en zijn enthousiaste docenten aan de Dru Meditatie-opleiding en de Dru Meditatiecursus. Ons enthousiasme wordt ingegeven doordat we zien hoe mensen rust en ontspanning in hun leven vinden door Dru yoga en Dru meditatie.

In dit blog vertellen we je over de achtergrond van meditatie. Ook zie je hier een digitale opname van een diepe ontspanning zodat je met de eerste stap van meditatie alvast kunt oefenen... 

02 October 2013
Praktische spiritualiteit - mediteren heeft invloed op jezelf en de wereld

Het is opzienbarend en goed om te weten dat alles wat je ten goede doet, een positieve uitstraling heeft op de wereld om je heen ….

07 August 2013
Meditatie is te leren, maar waarom zou je regelmatig stilzitten?
Waarom mediteer jij? 
Als je die vraag stelt aan degenen die regelmatig ‘in stilte zitten’, is meestal het antwoord:
 
´Omdat het prettig is om te doen: het brengt je in een aangename stilte die je in balans brengt; je gaat je er beter, levendiger door voelen en krijgt meer inzicht en overzicht over je leven.´
 
Bekend is dat meditatie invloed heeft op je hormoonontwikkeling: er worden meer hormonen aangemaakt waar je gelukkig en rustig van wordt (melatonine, serotonine, het DHEA hormoon) en minder hormonen die een stress reactie teweeg brengen (cortisol en een lager lactaatniveau in het bloed). 
Wetenschappelijk onderzoek toont dat ook aan. 
 
17 June 2013
Dru Yoga Ardha Matsyendrasana - zittende draaiing

Voor de verandering is er op dit blog aandacht voor een specifieke houding: De Ardha Matsyendrasana, ofwel: zittende draaiing. Veel meer houdingen zijn te vinden in het blog van de Dru Yoga opleiding.

Uitvoering van de houding:

Ga op je knieën zitten. Steun op je rechterhand terwijl je je gewicht naar rechts brengt en ga op je rechterheup zitten. Zet je linkervoet aan de buitenkant van je rechterknie en verdeel je gewicht evenredig over beide zitbeentjes. 

09 June 2013
Dru Yoga om op natuurlijke wijze af te vallen

Dru Yoga om af te vallen met Annie Jones

Er zijn net zo veel theorieën over gewicht verliezen en manieren om af te vallen als er mensen zijn die eten. Dit Dru Yoga programma richt zich op het belangrijkste deel van het spijsverteringskanaal - de darmen, namelijk de dunne darm die wel 5 meter lang kan zijn. Dit is de plek waar al je voedsel passeert en wordt voorbereid om opgenomen te kunnen worden. Hoe meer ontspannen dit gebied is, des te beter de darmen in staat zijn om voedsel te absorberen. Hoe makkelijker we voedsel kunnen absorberen, des te beter kunnen we belangrijke voedingsstoffen in ons lichaam opnemen, terwijl we tegelijkertijd minder voedsel nodig hebben om ons een voldaan en gevuld gevoel te geven. Oftewel, ontspan en je zult vanzelf minder eten.

01 June 2013
Dru Yoga voor de onderrug

In plaats van een specifieke Dru Yoga asana, reiken we je ditmaal de ‘ontspanningsreeks voor de onderrug’ aan, een van de meest krachtige manieren om je onderrug en wervelkolom gezond, soepel en energiek te houden. Gebruik deze sequentie bij voorkeur preventief voor rugpijn, voordat je acute rugpijn hebt. Als je regelmatig rugklachten hebt, wees dan voorzichtig en bouw de intensiteit en duur van de bewegingen rustig op en ga pas een stapje verder als je daar aan toe bent.

25 May 2013
Dru Yoga, facebook, twitter, google+, youtube, linkedin, social media

Sociale Media is de naam voor online platformen waar degenen die het gebruiken de inhoud samen stellen, zonder dat direct een professionele redactie er aan meewerkt. Hoofdkenmerken zijn de interactie en de dialoog tussen de gebruikers. Via deze media kan men verhalen, kennis en ervaringen delen. Dru Yoga en de sociale media hebben elkaar ook gevonden.

 

  •  
  • 1 of 2
  • »